Zbiralec svetov

Zbiralec svetov - Ilija Trojanow | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ilija Trojanow
DIMENZIJA
7,4 MB
IME DATOTEKE
Zbiralec svetov.pdf
ISBN
1401399856818

OPIS

Britanski raziskovalec, prevajalec, pisatelj, vojaški častnik, etnolog, lingvist, vohun, kartograf in diplomat Sir Richard Francis Burton je zagotovo ena najbolj ekscentričnih figur 19. stoletja. Prepotoval je Britansko Indijo, Arabijo in Vzhodno Afriko, kjer je skupaj z Johnom Hanningom Spekejem med iskanjem izvira reke Nil odkril Tanganjiško jezero. Bil je prvi Evropejec, ki se je udeležil svetega romanja v Meko, preučeval je življenje in filozofijo indijskih brahmanov ter v celoti prevedel Tisoč in eno noč ter Kamasutro. Pričujoči roman Zbiralec svetov pa ni zgolj dokumentarni opis potovanj britanskega kolonialnega častnika, temveč izjemno literarno delo, oprto na biografijo raziskovalca, ki je svoje življenje posvetil razumevanju svetov, drugačnih od njegovega.

Nasprotnik suženjstva, odličen pogajalec in še boljši sogovornik vsem, ki jih srečuje na poti, zagovornik nenasilja in enakosti, bratstva med ljudmi je ... ZBIRALEC SVETOV: Tisoč let iz dna globin prišlo je in odbežalo. Držim ravnotežje in ne padam.

Gradivo je dostopno v prostorih NUK na namenskih računalnikih. Izvoz v EndNote (RIS format) Avtor(ji) Trojanow, Ilija (avtor) Čop, Brane (prevajalec) Vir.

POVEZANE KNJIGE