Vzgoja v digitalni dobi

Vzgoja v digitalni dobi - Jodi Gold | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jodi Gold
DIMENZIJA
6,39 MB
IME DATOTEKE
Vzgoja v digitalni dobi.pdf
ISBN
4063479829680

OPIS

Knjiga Vzgoja v digitalni dobi podaja osupljive koristi kot tudi resne slabosti uporabe spletnih aplikacij, mobitelov, interneta, družbenih omrežij ... v življenju današnjih otrok. Preplet znanstvenih dognanj in vsakdanjih praktičnih nasvetov vam bo pomagal spodbujati otrokov zdrav odnos do tehnologije - od rojstva do najstniških let.Na trgu je ogromno knjig o rasti in razvoju otrok ter knjig o vzgoji. Nobena od njih pa ne zajema digitalne tehnologije, ki je vseprisotna in ima velik vpliv na življenja nas in naših otrok. Svet v katerem odraščajo današnji otroci je precej drugačen od tistega, v katerem smo odraščali mi, njihovi starši. Staršem primanjkuje izkušenj glede vzgoje ob digitalni tehnologiji, zato nas je tega precej strah. Nezaupljivi smo do aplikacij, ki jih ne poznamo, prestrašeni zaradi epidemije sekstinga in poplave selfijev ter popolnoma nepripravljeni na prihajajoče. Želeli bi si pravil v zvezi z uporabo digitalnih naprav, a knjižice z navodili za starše ni. Najbolj nas skrbi, da se bodo naši otroci v kibernetskem prostoru izgubili.Knjiga Vzgoja v digitalni dobi želi starše in vse, ki se ukvarjajo z vzgojo in izobraževanjem otrok, pomiriti. Nudi model vzgoje in družinam daje potrebno orodje, s katerim lahko otrokom pomagajo, da bodo našli pravo ravnovesje v zmerni uporabi digitalnih naprav. Namen knjige je s pravili, smernicami in odprto komunikacijo razviti premišljen in razvojni starosti primeren pristop k digitalni tehnologiji. Otrokom ne smemo prepovedati uporabe digitalne tehnologije, naučiti pa jih je treba, da je imeti in uporabljati digitalno tehnologijo privilegij in ne pravica.Knjiga skuša odgovoriti na veliko vprašanj, povezanih z vzgojo v digitalnem svetu:- kdaj naj otrok dobi svoj prvi mobilni telefon;- kdaj otroci v različnih starostnih obdobjih ob zaslonski tehnologiji preživijo preveč časa;- kaj otroci dejansko počnejo vse te ure, ko so na spletu;- kako tehnologija vpliva na družbeni, čustveni in kognitivni razvoj otroka;- katere aplikacije in igre pripomorejo k boljšim umskim sposobnostim in dajo otrokom priložnost, da so ustvarjalni;- kako starševske navade v zvezi z digitalno tehnologijo vplivajo na otroke;- kaj morate vedeti o vprašanjih zasebnosti, kibernetskem ustrahovanju in drugih nevarnostih na spletu;- kako postaviti meje, ki jih bo lahko sprejela vsa družina;- ali lahko otrok z ADHD uporablja digitalno tehnologijo ...Pred digitalno tehnologijo sicer lahko bežite, uiti pa ji ne morete. Raje ustvarite družinski načrt in uvedite družinska pravila glede uporabe digitalne tehnologije ter tako zagotovite, da bo imela pozitiven vpliv na razvoj vašega otroka!Jodi Gold, dr. med. je licencirana psihiatrinja za otroke in mladostnike. Ima zasebno prakso, dela pa tudi kot docentka na medicinski fakulteti Weill Cornell Medical College. Dr. Goldova je priznana strokovnjakinja, ki govori, piše in javno predava o svojem razvojnem pristopu k vzgoji v dobi digitalne tehnologije. Z možem in tremi otroki živi v New Yorku.

Takrat me je domišljija odpeljala drugam, v pravljične svetove najlepših barv. Ob dnevih brez dežja ni bilo nobenih dilem, kje preživeti popoldan: z blokovskimi otroki smo se igrali zemljo krast, skrivalnice, si izmenjavali frnikole in oblekice od Barbik. Župnija Trebnje in OS DKPS Trebnje vabita na predstavitev knjige dr.

Digitalni svet se izjemno hitro spreminja. V minulih 10-ih letih smo denimo dobili pametne telefone, tablične računalnike, spletna socialna omrežja, številne videoigre na medmrežju in še bi lahko naštevali.

POVEZANE KNJIGE