Tri kroge okrog hiše

Tri kroge okrog hiše - Semira Osmanagić | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Semira Osmanagić
DIMENZIJA
4,49 MB
IME DATOTEKE
Tri kroge okrog hiše.pdf
ISBN
4209715039263

OPIS

Roman Semire Osmanagić bi lahko označili kot duhovito, nesentimentalno alegorijo sodobne urbane ženske. Razpeta med samoto in človeške odnose se radovedno sprašuje o svojem mestu v svetu. Z vidika prvenca sveža in izpiljena pisava je prilagojena emotivnemu tonu zapisa. V jedru zgodbe, ki zajema kratek časovni okvir, je samska ženska srednjih let, katere življenje je prežeto z liričnimi utrinki, domišljijo in sivino, ki se sicer postopoma bistri. Glavni lik je izrazito empatičen, na trenutke bolj potopljen v probleme drugih kot v svoje. Od tu izhaja tudi sama oblika kratkega romana, v kateri je precejšen del vsebine podan skozi ilustrativne zgodbe. Te glavni osebi pripovedujejo njeni bližnji, s čimer pisateljica spretno menjuje perspektive in vnaša prvine dramatičnega pripovedovanja. Tako je poleg njenega notranjega monologa v ospredju pogovor z njenimi duhovno izpraznjenimi sorodniki in ekscentričnimi, pikrimi ali veselimi prijateljicami oz. prijatelji.

dan: pet skokov Čez oviro in teci en krog okrog hiŠe; - 2. dan: deset skokov Čez oviro in dva kroga okrog hiŠe; - 3.

Še zmeraj hodi, šteje korake in si izmišlja besede na poteh samotnega pisanja, a tudi na odrih sodelovanja. V zdaj že kultni predstavi Skupaj, ki jo intenzivnih šest ur uprizarjata Leja Jurišič in Marko Mandič, ju spremlja z besedilom, ki nastaja sproti, in se med njunim gibanjem prikazuje na zaslonih. (fotografija Katarina Gorenc) Semira Osmanagić, umetnostna zgodovinarka, ki uživa v gledaliških predstavah, razstavah, pisani besedi in absurdu.

POVEZANE KNJIGE