Tri kroge okrog hiše

Tri kroge okrog hiše - Semira Osmanagić | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Semira Osmanagić
DIMENZIJA
12,68 MB
IME DATOTEKE
Tri kroge okrog hiše.pdf
ISBN
5318270536788

OPIS

Roman Semire Osmanagić bi lahko označili kot duhovito, nesentimentalno alegorijo sodobne urbane ženske. Razpeta med samoto in človeške odnose se radovedno sprašuje o svojem mestu v svetu. Z vidika prvenca sveža in izpiljena pisava je prilagojena emotivnemu tonu zapisa. V jedru zgodbe, ki zajema kratek časovni okvir, je samska ženska srednjih let, katere življenje je prežeto z liričnimi utrinki, domišljijo in sivino, ki se sicer postopoma bistri. Glavni lik je izrazito empatičen, na trenutke bolj potopljen v probleme drugih kot v svoje. Od tu izhaja tudi sama oblika kratkega romana, v kateri je precejšen del vsebine podan skozi ilustrativne zgodbe. Te glavni osebi pripovedujejo njeni bližnji, s čimer pisateljica spretno menjuje perspektive in vnaša prvine dramatičnega pripovedovanja. Tako je poleg njenega notranjega monologa v ospredju pogovor z njenimi duhovno izpraznjenimi sorodniki in ekscentričnimi, pikrimi ali veselimi prijateljicami oz. prijatelji.

V zdaj že kultni predstavi Skupaj, ki jo intenzivnih šest ur uprizarjata Leja Jurišič in Marko Mandič, ju spremlja z besedilom, ki nastaja sproti, in se med njunim gibanjem ... S pomočjo metode redukcije raziskuje razmerje med izvajalcem in gledalcem in se osredotoča na vprašanje realnega v tem odnosu. Semira Osmanagić je umetnostna zgodovinarka, zaposlena na Oddelku za kulturo MOL.

Tretja že nestrpna čaka, tudi njej se prileže sprehod, pa čeprav so bile nekaj ur prej vse tri že vsaj dobro uro na pobočju Rašice. Leta 2015 je izdala prvenec Tri kroge okrog hiše. Še zmeraj hodi, šteje korake in si izmišlja besede na poteh samotnega pisanja, a tudi na odrih sodelovanja.

POVEZANE KNJIGE