Strategije motiviranja za branje

Strategije motiviranja za branje - Montserrat Sarto | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Montserrat Sarto
DIMENZIJA
12,32 MB
IME DATOTEKE
Strategije motiviranja za branje.pdf
ISBN
7636827831378

OPIS

Strategije, ki jih je s sodelavci zasnovala Montserrat Sarto temeljijo na kognitivno – konstruktivističnih spoznanjih. So aktivnosti, zasnovane za delo z literarnimi besedili, ki dolgoročno vodijo k izboljšanju bralne zmožnosti. Za doseganje tega cilja so ključni predvsem motivacija,vzgoja in uporaba igre. Motivacija je eden ključnih pojmov učenja,tudi učenja branja. M. Sarto jo razume kot vzpostavljanje čustvene in intelektualne vezi s konkretno knjigo ter spodbujanje dolgotrajnega pozitivnega odnosa do knjig.Motiviranje za branje ni enako promociji branja, ki je širši spekter aktivnosti, povezanih s knjigo in ostaja bolj na površini. Pri izvedbi strategije je ključna uporaba igre, ki ima pri bralnomotivacijskih strategijah dvojno vlogo: po eni strani je močan motivacijski faktor, po drugi strani pa udeležencu daje tiso avtonomnost, ki jo potrebuje, da lahko sam eksperimentira s sestavljanjem pomenov prebranega literarnega besedila.M. Sarto še posebej izpostavi pomen izobraževanja in avalvacije ob koncu izvedbe posamezne strategije, ki naj bi bila čimbolj iskrena in usmerjena v izboljšanje izvedbe. S tem se potrjuje, da je izvedba strategij za udeležence sicer igriva, a hkrati zelo poglobljena, in da predpostavlja premišljeno in vnaprej pripravljeno mediatorsko delovanje, ki ga opravijo motivatorji.

*Hitra in zanesljiva dostava, plačilo tudi po povzetju.* V knjigi Strategije motiviranja za branje je predstavljenih 75 preizkušenih strategij, ki lahko prispevajo k bralni vzgoji otrok vse od vrtca do mladih v srednjih šolah. Uporabno, kritično in ustvarjalno razumevanje • Najvišja raven razumevanja. • Učenec je sposoben preoblikovati besedilo iz ene abstraktne oblike v drugo - s svojimi besedami.

motiviranja za učenje, eni od osrednjih tem pri predmetih pedagoška psihologija in psihologija za učitelje, ter se smiselno dopolnjujejo z vsebinami, ki jih študentje spoznavajo pri splošni didaktiki in posameznih specialnih didaktikah. Slika za Montserrat Sarto: Strategije motiviranja za branje je lahko simbolična, zato se pred nakupom v trgovini prepričaj, če gre za enak izdelek. Strategije, ki jih je s sodelavci zasnovala Montserrat Sarto temeljijo na kognitivno - konstruktivističnih spoznanjih. Naslanjujoč na knjigo Strategije motiviranja za branje avtorice Montserrat Sarto je bila izpeljana množica delavnic, ki so ponudile znanje za izvedbo strategij v praksi.

POVEZANE KNJIGE