Semena tretje moči

Semena tretje moči - Dario Cortese | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Dario Cortese
DIMENZIJA
5,32 MB
IME DATOTEKE
Semena tretje moči.pdf
ISBN
6138618074911

OPIS

Avtor nam s svojim iskrivim pisanjem približa semena in nas prepriča, kako odlična so za našo prehrano. Kako se zmeraj bolje počutimo, če uživamo cela žitna zrna, naj bodo nakaljena, namočena v vodi, zmleta in spečena v kruhu ali v drugih dobrotah. Le bela moka naj bo čim dlje, ker je osiromašena in tako zdravju bolj škodi kot koristi. Tako nas poduči o značilnostih žitnega zrna in kaj naredi z njim predelava, se do potankosti loti priprave žit – peke kruha pri nas in po svetu, tako kruha s kvasom kot tistega brez, pa s kislim testom, razloži kaj je to žitna kavovina in kako pražimo žita. Kakšna so fermentirana žita, kako enostavno je pripraviti pomladuc, kisluc, bozo, in etnopivo.

Bodite prvi in ocenite ta artikel. Žita in njih uporaba v hrani in pijačah nas nasiti in napolni z močjo in energijo.

... Semena. Trave Solatnice, špinačnice Korenovke, čebulnice Kapusnice Plodovke Stročnice, žitarice Začimbe, zelišča Okrasne rože Kalilniki in semena za kaljenje Najbolj prodajano.

POVEZANE KNJIGE