Rdeča knjiga

Rdeča knjiga - Carl Gustav Jung | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Carl Gustav Jung
DIMENZIJA
9,18 MB
IME DATOTEKE
Rdeča knjiga.pdf
ISBN
7326892660750

OPIS

Rdeča knjiga je Jungovo avtobiografsko delo, ki jo je sestavljal v času intenzivnega soočenja z lastnim nezavednim. Prvič je bila objavljena posthumno, skoraj 50 let po avtorjevi smrti. Knjiga predstavlja neprecenljiv dokument globoko človeške izkušnje enega največjih mislecev 20. stoletja, saj bralcu ponuja vpogled v "empirično" ozadje njegovega poznejšega znanstvenega dela. Jung je v Rdeči knjigi beležil svoje sanje, vizije, fantazije in čustva, zaradi česar je objavo knjige za časa svojega življenja prepovedal. Rdeča knjiga je opremljena z uvodno besedo Ulricha Hornija, obsežno spremno študijo Sonu Shamsadanija ter bogatim kritičnim aparatom.

Zgodbica se odvija v majhni hišici, kjer živijo rdeča kokoška, miška in muca. Rdeča kokoška vedno vsa opravila opravlja sama, saj ji miška in muca nikoli nočeta pomagati.

Narodnost: nemška književnost. Rdeča knjiga je Jungovo avtobiografsko delo, ki jo je sestavljal v času intenzivnega soočenja z lastnim nezavednim. Prvič je bila objavljena posthumno, skoraj 50 let po avtorjevi smrti.

POVEZANE KNJIGE