Poljščine

Poljščine - Darja Kocjan Ačko | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Darja Kocjan Ačko
DIMENZIJA
7,70 MB
IME DATOTEKE
Poljščine.pdf
ISBN
6331942815741

OPIS

Opisane so najpomembnejše poljščine, značilnosti rastline, način pridelave pri nas, kje je njeno mesto v njivskem kolobarju, možnosti uporabe ter številne druge zanimivosti. Rastline, opisane v knjigi: žita (pšenica, pira, rž, tritikala, ječmen, oves, proso, koruza, sirek, riž), nežita (ajda, kvinoja), oljnice (soja, sončnica, oljna ogrščica, gorjušica, buča, mak, sezam, arašid, kloščevec), oljnice in predivnice (lan, konoplja, bombaževec), druge tropske predivnice, gomoljevke in korenovke (krompir, poljščine, ki jih gojimo in uporabljamo kot krompir, sladkorna pesa), sladkorni trs, medovita rastlina (facelija), posebne poljščine, zdravilne in aromatične rastline, tobakovec in hmelj.

Učenje v živo z vašim učiteljem poteka na zelo enostaven način od doma, pisarne ali tujine. Oljna ogrščica spada v poljščine iz skupine ugodilk, kar pomeni, da jo pridelovalci lahko brez posebnih in večjih prilagoditev vključijo v poljedelski kolobar. Z vključitvijo ogrščice v kolobar posredno vplivamo na izboljšanje rodovitnosti tal, kar se na poljih izkaže po daljšem časovnem roku. Ekološko kmetijstvo je način kmetovanja, ki ob pridelavi visoko kakovostne in varne hrane pomembno prispeva k zagotavljanju javnih dobrin, ohranjanju kulturne kmetijske krajine in varovanju celotnega okolja.

Avtorica zajame prav vse tipe poljščin, od žit in nežit do oljnic, gomoljnic, korenovk in posebnih poljščin. Opisane so najpomembnejše svetovne poljščine, značilnosti rastline, način pridelave pri nas, kje je njeno mesto v njivskem kolobarju, možnosti uporabe ter številne zanimivosti. Pri učenju poljščine gre za učenje slovanskega jezika. To pomeni, da si bomo kar veliko lahko pomagali s svojim maternim jezikom.

POVEZANE KNJIGE