Pod krošnjo stare jablane

Pod krošnjo stare jablane - Marija Sreš | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marija Sreš
DIMENZIJA
4,40 MB
IME DATOTEKE
Pod krošnjo stare jablane.pdf
ISBN
3935724360634

OPIS

Marija Sreš (1943) je leta 1971 kot misijonarka odšla v Gudžarat, v Indijo, kjer si je želela sodelovati s podeželskimi ženskami. Zato se je najprej lotila učenja jezika in je v Ahmedabadu kot ena redkih tujih žensk, ki ji je to uspelo, diplomirala iz gudžaratskega jezika in literature. Skoraj štiri desetletja je delala s staroselkami na odročnem območju Sabarkantha.Danes indijska vlada onemogoča delo med revnimi ženskami na podeželju, tujim misijonarjem je odvzela vizume za delovanje in jih izgnala. Zadnjih šest, sedem let Marija svoj čas razdeli med Slovenijo in Indijo. Še vedno pa je navdih za tiste, s katerimi je živela in delala, in jih podpira od daleč in ostaja v stiku z njimi, saj ji gre za njihovo gospodarsko samostojnost, samozavest in dostojanstvo.To je že njena 5 knjiga. Njena tokratna zbirka 20 kratkih zgodb opisuje izzive in spremembe, s katerimi se srečujejo ženske bodisi v Indiji ali v Sloveniji, in kako so se z njimi soočale v preteklosti – s pogumom, potrpežljivostjo in z iznajdljivostjo.

Za rez smo uporabili rezalne škarje, podaljšane rezalne klešče in žagico. Rez je bila opravljena na najbolj pogostem tipu jablane, ki zraste do višine 4 m.

Prevod: Darja Teran Prevod: Bojana Pavlič Prevod: Nuša Sreš Prevod: Nadja Jarc Žanr: kratka zgodba Narodnost: slovenska književnost Zgodbe o ženskah izpod peresa neverjetne misijonarke Pod krosnjo stare jablane Pod krošnjo stare jablane . Product Details Product # 2215219B Author(s) Sres, Marija City Ljubljana Country Slovenia Language Slovenian ISBN 9789616058582 Date of Publication 2015 Publisher.

POVEZANE KNJIGE