Ni bilo lahko, a smo obstali in stojimo

Ni bilo lahko, a smo obstali in stojimo - Jože Dežman | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jože Dežman
DIMENZIJA
12,10 MB
IME DATOTEKE
Ni bilo lahko, a smo obstali in stojimo.pdf
ISBN
1959055818693

OPIS

Ni bilo lepo * Zaznamovani sta bili kot Židje v Nemčiji v času nacizma * Bili so označeni za bele cigane v vrsti za pomor * Vedno in povsod pa so bili zaznamovani in zasramovani kot otroci domobranca * Vseskozi so živeli v strahu in v molku * Tretjega sina oče ni nikoli videl * Leta pomanjkanja, strahu in žalosti * Ostali so brez očeta, prikrajšani za otroštvo * Živeli v pomanjkanju in brez očetove ljubezni * Niso imeli niti svoje hiše, bili so lačni in bosi * Reševali so se s potrpljenjem in delavnostjo * Je prevzela starševsko vlogo v družini * Delala je cele noči, da je zaslužila za najnujnejše * Je šel z enajstimi leti na dom stare matere, kjer je delal kot pastir * Celo življenje je garala, dopusta zase ni nikoli imela * Neupravičeno prikrajšana za temeljno pravico do izobrazbe * Na otroke je to pustilo grozne spomine, ki jih spremljajo vse življenje.

Zajemajo popis desettisočih usod žrtev revolucionarnega in povojnega ... NI BILO LAHKO, A SMO OBSTALI IN STOJIMO Titoizem - poraz nasilja Predavanje bo v četrtek, 19. novembra 2015 ob 13.

Ob pojavu novih različic virusa se medtem že napoveduje tretji val epidemije. Imamo svojo državo in slovenska narodna zavest se je skozi zgodovino oblikovala iz pripadnosti jeziku in kulturi. Poglejte denimo naš čudoviti jezik, ko se nam ni potrebno zatekati v množino, ko rečemo - midva se ljubiva," razlaga profesor zgodovine.

POVEZANE KNJIGE