Nenavadni poraz

Nenavadni poraz - Marc Bloch | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marc Bloch
DIMENZIJA
6,10 MB
IME DATOTEKE
Nenavadni poraz.pdf
ISBN
5050025169489

OPIS

Nenavadni poraz je znamenito pričevanje analovca Marca Blocha iz leta 1940, ki ga je sam označil kot določujoče za svoje življenje in zanj kot zgodovinarja. Je prerez francoske kolaboracije skozi oči vojaka in učenjaka, kronika vojaškega poraza maja– junija 1940 ter družbenih, političnih, ekonomskih in kulturnih dejavnikov kot materialnih pogojev zgodovinskih dogodkov. Zajema tri ravni: zgodovinopisno analizo procesov, ki so pripeljali do druge svetovne vojne, da se je zgodila tako, kot se je; osebno izkušnjo, ki povezuje pričevanje in zgodovinopisje in s tem daje esejističnemu delu angažirano pričevanjsko dokumentarnost, ter sklepno razpravo, v kateri se avtor prek drugega dela vrne k prvemu in opravi sintezo, razmišlja o pomenu odpora ter vprašanju vesti. Knjigo skleneta avtorjev testament in spremna beseda soborca Georgesa Altmana.Knjigo navezujemo na Sohn-Rethlovo študijo Ekonomija in razredna struktura nemškega fašizma, Mandelovo študijo Pomen druge svetovne vojne ter Krleževe pričevanjske zapise Evropa danes in drugi eseji.

Kopje proti puški Nenavadni poraz Marc Bloch 15,00 € Dodaj v košarico Slovenski književniki in književnice v komunističnih zaporih Adrijan Lah 29,90 € Dodaj v košarico Ideologi in oporečniki Spominjanja Janko Kos 24,00 € Dodaj v košarico Rezultatsko je sicer povsem nepomembna, a če ste se v soboto zjutraj zbudili in pogledali izid prijateljske tekme med Atleticom in Real Madridom v New Jerseyju v ZDA, ste zagotovo privzdignili obrvi. Na njem je pisalo 7:3 v korist ekipe Jana Oblaka, ki je poskrbela za zagotovo enega od najbolj nenavadnih in nepričakovanih razpletov nogometne tekme, kar smo jih videli.

Megalomanski dogodek bi bil sredinec covidu. A kaj, če se to, kar naj bi bila velika zmaga človeštva, sprevrže v smrtonosen poraz, ko bo med 23.

POVEZANE KNJIGE