Dukla

Dukla - Andrzej Stasiuk | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrzej Stasiuk
DIMENZIJA
5,77 MB
IME DATOTEKE
Dukla.pdf
ISBN
2071425545795

OPIS

Novelistična zbirka Dukla (1997) Andrzeja Stasiuka – in osrednja zgodba v njej – je poimenovana po kraju ob meji s Slovaško, v katerem se pripovedovalec ustavlja, kadar potuje po južni Poljski. Opisi poti in mesteca, zaustavljenega v času, pogreznjenega v lenobnost in zatišje karpatske pokrajine, se prepletajo s spomini na neki drug kraj in pripovedovalčeva otroška doživetja v njem na obiskih pri starih starših, delavnem in pobožnem dedu ter skeptični, preudarni babici, ki so jo obiskovali duhovi dragih pokojnikov, ne da bi v tem videla kaj nenavadnega.Duklo odlikuje pisateljev značilni slog liričnega opisa prostora, kraja, pokrajine ali potovanja, ki meji na epifanijo, pregnetenega v spominu in domišljiji, prežetega z metafizičnimi premišljevanji. Knjigo zaključi več kratkih poetičnih zapisov o ljudeh, živalih, naravi iz podkarpatskega sveta z refleksivnimi poantami, ki osebna, čutno nazorna doživetja prenašajo na raven občečloveškega in univerzalnega.

www.instagram.com/duklavinohrady DUKLA - mednarodna trgovina, zastopstva, posredovanja, špedicija in inženiring d.o.o., Kranjska cesta 14, 4202 Naklo. Davčna in matična številka, poslovni in finančni podatki podjetja v poslovnem asistentu bizi.si. A Shtetl Called Dukla.

»Toda vrniti se moram k Dukli. Pojavlja se kakor svarilo, brž ko začnem preveč premišljevati o sebi.« Dukla je zgrajena na protislovjih med svetlobo in senco, bivanjem in nebivanjem, življenjem in smrtjo. The Dukla has a lobby bar and a beautifully illuminated café.

POVEZANE KNJIGE