Dolga pot čez oceane

Dolga pot čez oceane - Bernard Moitessier | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Bernard Moitessier
DIMENZIJA
10,77 MB
IME DATOTEKE
Dolga pot čez oceane.pdf
ISBN
2383657305057

OPIS

Dolga čez oceane je čudovita pripoved Bernarda Moitessierja o njegovem sodelovanju na Golden Globe Race, kontroverznem prvem jadralskem tekmovanju posameznikov okrog sveta. V knjigi je opisana izvirna zgodba o neprekinjenem jadranju okrog treh veličastnih rtov: Rta dobrega upanja, Rta Leeuwin in Rta Horn. Sedem mesecev je trajal boj izkušenega pomorščaka z neurji, brezveterji, številnimi okvarami, različnimi drugimi težavami ter uničujočo utrujenostjo in osamljenostjo.Tik pred ciljem se je Moitessier nepričakovano umaknil iz tekme, jadral dalje še tri mesece preden je končal svojo 37,455 milj dolgo popotovanje na Tahitiju, ne da bi v vsem tem času enkrat samkrat stopil na kopno.

"Brez mojega kopilota Domna Graufa bi bilo vse težko. Bila je res dolga pot, več kot dvakrat okoli sveta. Dolga pot do diagnoze Vsebino omogoča Preglas, Srečko Meolic s.p.

Promet je močno povečan na cestah od mejnih prehodov s Hrvaško in naprej proti notranjosti. Čakalna doba je na mejnih prehodih Metlika, Dragonja, Sečovlje, Sočerga, Gruškovje in Obrežje.

POVEZANE KNJIGE