Zver v džungli in druge zgodbe

Zver v džungli in druge zgodbe - Henry James | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Henry James
DIMENZIJA
12,29 MB
IME DATOTEKE
Zver v džungli in druge zgodbe.pdf
ISBN
6930775975134

OPIS

Med zasuki in ovinki mesecev in let je nekaj prežalo nanj kot prihuljena zver v džungli. Pri tem ni bilo pomembno, ali je zveri usojeno, da ga pokonča ali da bo pokončana sama. Zanesljivo je bilo zgolj, da bo stvor neizbežno planil, iz tega pa je sledil zanesljiv nauk, da rahločuten moški ne bo jemal s sabo dame, če gre lovit tigra – s takšno prispodobo si je namreč naposled predočil svoje življenje.V svoji petinštiridesetletni karieri je ameriški pisatelj Henry James (1943-1916) ustvaril več kot dvajset romanov, čet sto kratkih zgodb ter obsežen in vpliven korpus literarne kritike.Med njegove največje dosežke sodijo razvoj »mednarodnega« romana, v katerem je raziskoval razlike in trke med ameriško in evropsko kulturo, in formalne inovacije v umetniški prozi. V svojem srednjem in – slogovno zelo zahtevnem – poznem obdobju pa je mednarodno tematiko bodisi opustil bodisi podredil drugim platem človeške psihologije in medsebojnih odnosov. V to obdobje sodijo tudi tri daljše novele, ki jih prinaša knjiga Zver v džungli in druge zgodbe.

KREMPL: Čokoladni dan in druge zgodbe v sličicah KREMPL: Mavrična hiša in druge zgodbe v sličicah KREMPL: Pravi prijatelj KREMPL: Zajčkove počitnice KREMPL: Zaljubljeni žabec in druge zgodbe v sličicah ... Lepotica in zver RUIZ: Sneguljčica RUIZ: Pepelka ... Avtor: Machado de Assis Naslov: Dušeslovec in druge zgodbe Založba: Sanje, 2013 Cena: 18,95 evrov.

Čeprav velja za otroško knjigo, so zgodbe o bujni pokrajini in govorečih živalih očarale tako mlado kot staro. Neljubi dogodek bo Ferhata in Asli znova združil. FOTO: POP TV.

POVEZANE KNJIGE