Varuhi izročila

Varuhi izročila - Iztok Ilich | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Iztok Ilich
DIMENZIJA
11,80 MB
IME DATOTEKE
Varuhi izročila.pdf
ISBN
4068352762604

OPIS

Ohranjanje spomina na pretekle čase je človek že od nekdaj ponotranjil in tako omogočil pomembno razumevanje za okoliščine in razmere, v katerih so živeli naši predniki. Knjiga se posveča dolgi vrsti širši javnosti neznanih varuhov in varuhinj izročila slovenske ljudske kulturne dediščine, ki brezplačno in brez javnih podpor na različnih področjih celotnega s Slovenci poseljenega območja (Slovenija, Furlanija, Koroška, avstrijska Štajerska, severna Hrvaška, Porabje) ohranjajo izročilo in ga posredujejo mlajšim generacijam.Pustni liki, cvetnonedeljske butare in potice, mlaji in majenca, poletni venčki in šopki, slovensko morje, etnološki muzeji in zbirke, tradicionalne obrti in veščine, Kraška ohcet, ziljsko štehvanje … in zgodbe ljudi, ki ohranjajo to bogato dediščino in živijo zanjo.V devetih tematsko zaokroženih poglavjih z več kot 400 fotografijami in drugimi ilustracijami.

2021 VALENTINOVO 2021. Dragi Prijatelji, končno smo od srede 3.

Z mislijo, da je tudi z ohranjanjem običajev naš pogled nase in na okolico drugačen, je obiskoval slovenske kraje in Slovence v zamejstvu. Varuhi izročila. Naša kulturna dediščina v dobrih rokah.

POVEZANE KNJIGE