V objemu zla

V objemu zla - Božidar Radoš | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Božidar Radoš
DIMENZIJA
8,39 MB
IME DATOTEKE
V objemu zla.pdf
ISBN
7542405465752

OPIS

Glavna protagonista romana Marica Gradišnik in Matej Planinšek sta, že v času pred drugo svetovno vojno, z utopično boljševiško idejo zavedena mlada Slovenca. Njuna zgodba, ki jo je avtorju zaupal kolega zdravnik - Maričin sorodnik, je s fikcijo obogatena pripoved o slepi veri, zlu totalitarizmov Evrope v dvajsetem stoletju in njegovem pogubnem času, v katerem se je vsaj Marica dokončno zavedla v življenju neuresničene in zlagane vere o končnem enakopravnem svetu enakih. V svetu, v katerem so se le izbrani polastili vse oblasti, da bi tako, z obljubo jutrišnjega lažnega raja, obvladali množice in svet. Svetu zlagane utopije je utiral pot svet totalitarizma in zločina.

Maribor ob 17.00 (22. april) Lajkite Pepelko! Slovenski dnevi knjige Maribor v Vetrinjskem dvorcu Prispeval Ana Pisar Sobota, 13 September 2008 19:00 V objemu pedofila, pripoved trpinčenega otroka, ki v veliki in temačnih sobi z namenoma zastrtim oknom, na starinski zakonski postelji ob po znoju in alkoholu zaudarjajočem moškem, zahteva svojo nedotaknjenost, svoje nedolžno otroštvo, ki mu je prezgodaj na silo vzeto.Ko želja po smrti postane redna spremljevalka majhne deklice ... Roman je bil nekaj let po izidu ponatisnjen.

oktobra 2015 Božidar Radoš: V objemu zla Je vroč in jasen dan poletnega solsti-cija, v letu, ko se bo na prvi dan enega od zgodnjih jesenskih mesecev, tudi za uradno zgodovino, začela druga sve-tovna vojna. Marica se na klopi pred hišo, pod drevesom, prepušča žarkom sonca, ki jim ponekod in le tu in tam uspe predreti Os zla in Veliki Satan v objemu strasti Iranski predsednik Hasan Rohani je ta teden praznoval prvih sto dni svoje vlade.

POVEZANE KNJIGE