Rabe čudežnega

Rabe čudežnega - Bruno Bettelheim | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Bruno Bettelheim
DIMENZIJA
3,5 MB
IME DATOTEKE
Rabe čudežnega.pdf
ISBN
2754160146292

OPIS

Knjiga Bruna Bettelheima še dobrih dvajset let po svojem nastanku velja za morda najboljše, vsekakor pa temeljno delo s področja preučevanja pravljic. Po avtorjevem mnenju je to edina zvrst literature, ki s svojo formo in vsebino otroku ponuja nespregledljivo pomoč pri premagovanju psiholoških problemov odraščanja in socializiranja osebnosti. Bettelheimove interpretacije izhajajo iz sicer precej tradicionalnega razumevanja psihoanalize, nanašajo pa se predvsem na tako imenovano ljudsko pravljico, ki jo že v začetku študije razmeji od mita, basni in nekaterih sodobnejših pravljičnih različic (Andersen).

Avtorji so Oskar Hudales, Venčeslav Winkler, Pavle Zidar in Lojze Zupan.Ilustriral in opremil jo je akademski slikar Janez Vidic Se spomnite knjige Rabe čudežnega - o pomenu pravljic? Bruna Bettelheima, zdaj že pokojnega, ultimativnega teoretika otroške literature - ki je menda otroke hudo pretepal, a tega nisem vedel, ko sem knjigo bral, in so mi njegove teorije postale zelo blizu. Po njem je Rdeča kapica žrtev babice, ki ji je dala tisto vpadljivo kapo, s ... Bettelheim B.

26,90 € Primerjaj Primerjaj. Prelistaj me.

POVEZANE KNJIGE