Pot v svobodo

Pot v svobodo - Branka Jurca | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Branka Jurca
DIMENZIJA
9,10 MB
IME DATOTEKE
Pot v svobodo.pdf
ISBN
8074701311863

OPIS

Večina del Branke Jurce je polna doživetij otrok in mladostnikov. Ta doživetja so iz resničnosti, iz dogodkov, vtisov in doživetij, ki jih je pisateljica doživela v svojem otroštvu oz. mladosti ter v obdobju poučevanja. Ker je pri pisanju znala prisluhniti sodobnem življenju mladih generacij, si je med njimi pridobila mnogo simpatij. V knjigi Pot v svobodo je objavljena kratka proza za odrasle, ki je nastajala zlasti v predvojnem času (objavljala je predvsem v Sodobnosti) in takoj po vojni. Gre za kratko prozo s psihološko, socialno, žensko problematiko pa tudi za taboriščne motive (zaprta je bila v Gonarsu in v Ravensbruecku). Ta neobjavljena proza si zagotovo zasluži objavo v današnjem času, saj pomembno odslikava ne samo preteklost, pač pa tudi sedanji čas, ko se socialni realizem vse bolj vrača na literarno ustvarjanje. Izbor, ki ga je opremila z izčrpno spremno študijo, je naredila prof. dr. Jožica Čeh Steger, slovenska literarna zgodovinarka, redna profesorica za slovensko književnost in literarno teorijo na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru.

Redna cena: 10,00 € Knjiga je namenjena vsem, ki si želijo sprememb, pa ne vedo kako začeti, vsem, ki so že na poti in vsem, ki se na pot osebne rasti ... Pot v svobodo 8. oktober 2001 02:00 12.

Pot v Kozmično zavest je pot do svobode, ki jo je pred nami prehodila Gabriele, prerokinja in Božja poslanka ... Poti v svobodo med drugo svetovno vojno: TVS 1 ob 21.05 WWII Great Escapes: The Freedom Trails. VB., 2017.

POVEZANE KNJIGE