Poskus o norem gobarju

Poskus o norem gobarju - Peter Handke | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Peter Handke
DIMENZIJA
4,25 MB
IME DATOTEKE
Poskus o norem gobarju.pdf
ISBN
1276245656537

OPIS

Leta 2013 je Handke dokončno zaključil – kakor sam pravi – niz poskusov s petim in zadnjim pripovednim esejem, Poskusom o norem gobarju. V njem so gobe za junaka zgodbe ne le predmet navdušenja, temveč zadnja pustolovščina sama po sebi.Peter Handke je mednarodno visoko odlikovan pisatelj in prevajalec (mdr. je prevedel dela G. Januša in F. Lipuša) in je najbrž v tujini najbolj znan sodobni avstrijski pisatelj.O! Glej ga!: zdelo se mu je, kakor da je, ne da bi vedel, čakal na ta trenutek, na to soočenje, na to srečanje in soočenje. Od kdaj? Šlo je za čas, ki ga ni bilo mogoče izmeriti: "nepredsavljivo davno", in to bi lahko bilo pred njegovim rojstvom ali pa šele včeraj. Ni morda pretiraval, najprej le sam pri sebi, če imaš oči, pač vidiš, ko je nehote obstal pred svojim prvim jurčkom /.../Nič o vsem tem, niti lovec na gobe kot junak, niti kot sanjač o popolnem umoru, niti kot predhodnik nekega drugega zavedanja o jazu, naj ne bo pripovedovano v tej knjigi. Ali, v nastavkih, morda le? Tako ali tako: Zgodba, kakor njegova, kakor se je zgodila, in kakor sem jo, občasno iz neposredne bližine, sodoživel, vsekakor še nikdar ni bila napisana.

Hederih, Darko: Svoj klavir pa menda že poznam in druge (iz)brane humoreske Heivoll, Gaute: Čez kitajsko morje Herling-Grudziński, Gustaw: Drug svet Hiraide, Takashi: Pride mačka na obisk Hrvatin, Asja: Lepe punce lepo bruhajo Hudej, Mohor: Vlažne duše Huelle, Paweł: Zadnja večerja Brezplačna revija o dobrih knjigah. Prevedeno leposlovje Pleteni naslonjači.

ADICHIE, Chimamanda Ngozi. Pogovoriti se morava o Kevinu 149; Polet v nebo 223; Polja skritih povezav v organizacijskih sistemih 8; Ponavljanje in uprizoritev 22; Poskus o norem gobarju 162; Potniki na ladji norcev 168; Potovanje male plastične vrečke 219; Povest o knjigah 167; Prebudimo dremajočega velikana 43; Prepovedano 174; Preprečite in odpravite srčnožilne ... V začetku leta smo vprašali naše bralke in bralce, ali imajo doma shranjene fotografije, dokumente, stare časopise, razglednice iz časa 1. svetovne vojne.

POVEZANE KNJIGE