Peklenska rezidenca Brozovih

Peklenska rezidenca Brozovih - Andrija Čolak | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrija Čolak
DIMENZIJA
3,59 MB
IME DATOTEKE
Peklenska rezidenca Brozovih.pdf
ISBN
7230422078300

OPIS

Avtor je bil sredi osemdesetih let po službeni dolžnosti vpleten v neprijetno zgodbo obračunavanja z Jovanko Broz. Leta 1990, sredi razpadanja nekdanje države, se je odločil spregovoriti; na temelju avtentičnih dokumentov in pripovedi je bil prepričan, da primer Jovanke Broz že od samega začetka, od prisilne ločitve od Tita, vsebuje vse ključne elemente političnih, mednacionalnih in osebnih sporov, ki so pripeljali do žalostnega uničenja Titove zapuščine. Jovanko, trdi, so od Tita načrtno oddaljili tisti, ki so se najbolj agresivno prerivali za politično nasledstvo. Kot glavna med temi omenja Nikolo Ljubičića in Staneta Dolanca. Po smrti Jovanke Broz oktobra 2013 je avtor v novo izdajo vključil tudi nekatere dele, ki se jim je moral leta 1990 zaradi političnih pritiskov odpovedati. Prav tako pa so v slovensko izdajo vključeni nekateri ključni dokumenti in bogat izbor fotografij.

stoletje > Peklenska rezidenca Brozovih Peklenska rezidenca Brozovih Andrija Čolak. 27,60 ... Peklenska rezidenca Brozovih.

Napišite prvi komentar! Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. ... Peklenska vročina se bo nadaljeval tudi v prihodnjih dneh.

POVEZANE KNJIGE