Orgije

Orgije - Tomaž Šalamun | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Tomaž Šalamun
DIMENZIJA
7,8 MB
IME DATOTEKE
Orgije.pdf
ISBN
1692552277801

OPIS

Tomaž Šalamun nam v svoji poeziji odstira tančice in pripušča v sam izvor pesniškega ustvarjanja. Jezik, tako kot vesolje ob svojem nastanku, je namreč ena sama orgija in Šalamunovi verzi – še posebej v zadnjih dveh desetletjih – so obenem akterji in priče geneze kozmosa. Na začetku, pravi teorija velikega poka, je se je prostor razstezal z nepredstavljivo dinamiko. V Orgijah so hitrosti jezika precejšnje, glasovi jasni, magma eruptivna. Obenem so prisotni ostri ritmi in močni obrisi zgodb. Pesmi, kot planeti, dobivajo svoje konture pred našimi očmi, postajajo prepoznavni, domači, presunljivo poseljeni z življenjem. Beli, atmosferski prah besed amalgamira. Kot v ljubezni. Zaradi ljubezni. Kajti prave orgije se lahko odvijajo le tam, kjer je vse jasno, in je znotraj te jasnine prisotna ljubezen. V teh pesmih je Šalamun na vrhuncu svoje ustvarjalne moči. Orgije so zbirka, ki bo znotraj razkošnega opusa mednarodno najbolj vplivnega slovenskega pesnika vseh časov, ostala zapisana kot ena njegovih mojstrovin.

Ovo su (bivši) slavni parovi koji obožavaju trojke i orgije. IAKO se neki skrivaju, drugi pak otvoreno govore o svojim maštarijama i iskustvima. Seksualne orgije. órgije. It ain't no fun less we all get some #orgije.

Sign up for Twitter to follow Pozitivne orgije (pozitivneorgije) and get their latest updates. orgije - SKANDAL U BRISELU: Na gej orgijama uhapšen blizak Orbanov saradnik! Pokušao da pobegne, ali uzalud. Neki kažu da je za orgije dovoljno četvoro ljudi, dok iskusniji tvrde da ako nema bar osam ljudi, to nisu orgije, nego običan grupni sex. Sve u svemu, što više žena, to bolje orgije. Šta znači ORGIJE? » orgije • Razuzdana gozba i zabava, divlja pijanka, pomamno plesanje; divljanje u piću i zabavi (grč.) Prvobitno: svaka verska tajna služba u slavu nekog božanstva, naročito pomamne... Orgije se i dalje održavaju, unatoč riziku od koronavirusa.

POVEZANE KNJIGE