Odpusti

Odpusti - Aleš Šteger | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

Aleš Šteger
Odpusti.pdf

Piše se leto 2012. V srcu teme štajerske prestolnice Maribor hobotnica trinajstih posvečenih obvladuje mesto. Sredi bizarnih peripetij okrog Evropske prestolnice kulture in karnevalske evforije se Adam Bely in Rosa Portero podata po sledeh zloveščega združenja z enim samim namenom: odpustiti njegove podanike s tega sveta in osvoboditi njihove duše. V galeriji likov srečamo številne mariborske veljake in seveda avtorja samega, ki so vsak s svoje strani ujeti v vrtinec napetega iskanja rešitve uganke. Spopad med silami dobrega in zlega pa je v tej metafizični kriminalki obenem metafora za neko bolj splošno in pretresljivo sporočilo. Na videz mimogrede, a ne brez humorja in dobršne mere samoironije, se zazremo v ogledalo grozot, katerih dediči in sokrivci smo. Želite odpustiti? Želite, da vam bo odpuščeno? Preberite ta roman, ki bi ga danes, če bi pisal v slovenščini, utegnil napisati Mihail Bulgakov ali Boris Vian.

Na gospodarski zbornici medtem poudarjajo, da obvezno upokojevanje uravnotežuje pravice delodajalcev in delojemalcev. Vprašanje: Kdaj lahko delodajalec prekine delovno razmerje, če sem še vedno na bolniški. Pred enim mesecem sme sem s strani delodajalca prejel odpoved delovnega razmerja (odpovedni rok 30 dni) iz poslovnega razloga zaradi zaprtja poslovalnice v Kopru. Ljubim te.

O ruskem Savlu, ki je v našem stoletju postal Pavel. Sergej Kurdakov.