Mercedes-Benz

Mercedes-Benz - Paweł Huelle | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Paweł Huelle
DIMENZIJA
6,50 MB
IME DATOTEKE
Mercedes-Benz.pdf
ISBN
4505227490797

OPIS

Očarljiva, ganljiva in zabavna kratka pripoved se prične v začetku devetdesetih, kmalu po padcu komunističnega režima na Poljskem: junak Paweł, ki na trenutke zelo spominja na samega avtorja, se usede v majhnega, razmajanega fiata, in se z inštruktorico vožnje poda na kaotične ulice Gdanska, na katerih ju čaka mnogo nepričakovanih zavojev ter neoznačenih stranpoti. Da bi omilil svoje neudobje in negotovost za volanom, začne plesti gostobesedne pripovedi o avtomobilih svojih prednikov, o citroenih in mercedesih, ki so njegovo družino popeljali skozi mnoge vojne, skozi velike ljubezenske dogodivščine in tvegane junaške odprave. Njegove čedalje bolj pogumne vožnje in hudomušne, pronicljive zgodbe pa hkrati tvorijo prisrčno in ganljivo pismo Bohumilu Hrabalu, češkemu pripovednemu mojstru, ki je bil vsekakor avtorjev največji navdih pri pisanju njegovega najbolj klepetavega in satiričnega kratkega romana. Mercedes-Benz je svojevrsten hommage tako Hrabalu kot tudi vsem avtomobilom, v katerih so se na družinske izlete in ostale ekspedicije vozili člani treh generacij Huellejeve družine.

Visitors from the U.S., please visit our U.S. website www.mbusa.com. Kombinacija razkošja, športnosti in moči.

website www.mbusa.com. Kombinacija razkošja, športnosti in moči. Na voljo v različnih modelih: limuzina, T-model, kupe, kabriolet, roadster, športno terensko vozilo in drugi.

POVEZANE KNJIGE