Lasa pur dir

Lasa pur dir - Erika Vouk | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Erika Vouk
DIMENZIJA
3,4 MB
IME DATOTEKE
Lasa pur dir.pdf
ISBN
1206409691512

OPIS

Dolgo pričakovana zbirka pesniške mojstrice.V novi pesniški zbirki Erike Vouk najdemo 40 pesmi z raznolikimi motivi, ki se lotevajo predvsem številnih bivanjskih leg lirskega subjekta. Prispodobe v pesmih so povečini vzete iz mediteranske narave in miljeja, ki sta zanjo neizčrpen vir metaforike. Razen v nekaterih bolj abstraktnih pesmih, ko je avtorica osredotočena na besedo kot tako, samo na sebi, tako da dobesedni pomeni secirajo življenjska občutja in lege neposredno. Pesmi so zgoščene, a sporočilno močne, v njih je neizbrisen pečat prodornega pesniškega pogleda in čuta, ki se nikoli ne ustavi na površini določenih bivanjskih pojavnosti, temveč jih s prefinjeno jezikovno eleganco osvetli v globino, da zelo čutno nazorno zasijejo pred bralcem.

Dolgo pričakovana nova zbirka pesniške mojstrice Erike Vouk. Lastnost Vrednost; Založba: Založba Pivec: Zbirka: Branje - poezija: Spremna beseda: Borut Gombač: Leto izdaje ... Lasa pur dir - Let them talk.

Naročil ga je bogati beneški trgovec, da bi potolažil ljubico, ki ji je podaril lepo palačo na vogalu trga in je bila zato žrtev nevoščljivih jezikov. Lasa pur dir - Let them talk. Oddelek za anglistiko in amerikanistiko, Oddelek za muzikologijo.

POVEZANE KNJIGE