K2 – zmagoslavje in tragedija

K2 – zmagoslavje in tragedija - Stipe Božić | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Stipe Božić
DIMENZIJA
6,71 MB
IME DATOTEKE
K2 – zmagoslavje in tragedija.pdf
ISBN
3858071436434

OPIS

Stipe Božić je napisal več alpinističnih in potopisnih knjig, toda prav v tej je podal svojo najdramatičnejšo plezalsko izkušnjo, ki ga je pripeljala do ... Knjiga K2 - zmagoslavje in tragedija je pretresljiva zgodba o vzponu na to »divjo goro«, o športnem zmagoslavju, ki se je na sestopu z vrha sprevrglo v krčevit boj za preživetje. Stipe Božić je napisal več alpinističnih in potopisnih knjig, toda prav v tej je podal svojo najdramatičnejšo plezalsko izkušnjo, ki ga je pripeljala do ... Splitski alpinist Stipe Božić je v Sloveniji znan predvsem po televizijski seriji o najvišjih gorah sveta, ki jo je pripravljal z ljubljanskim kolegom Vikijem­ Grošljem; prvi je bil snemalec, drugi scenarist in pisec besedila.­ Zdaj se hrvaški vrhunski plezalec predstavlja Slovencem še kot pisec s knjigo K2 - zmagoslavje in tragedija, ki je izšla v prevodu Iztoka Osojnika zadnje dni ... Knjiga K2 - zmagoslavje in tragedija je pretresljiva zgodba o vzponu na to »divjo goro«, o športnem zmagoslavju, ki se je na sestopu z vrha sprevrglo v krčevit boj za preživetje.

Foto: Matej Luzar Stipe Božić - oglejte si vse knjige na Emka.si, K2 - zmagoslavje in tragedija... Tragedija se je zgodila v prepadni steni Turske gore, jeklenica se je očitno pripela med vrvi. V trenutku, ko se je helikopter začel dvigovati, verjetno se je to zgodilo po znaku, ki ga je dal eden od gorskih reševalcev , je odtrgal vrvno ograjo iz stene, na katero so bili na višini 1900 metrov pripeti reševalci, ti pa so nato omahnili v ... Spletna knjigarna Kupiknjigo.si - vam na slovenskem spletu nudi bogato in kvalitetno ponudbo knjig, za otroke, mladostnike in odrasle, Založbe KRES in drugih slovenskih založnikov. V knjigi z naslovom K2 - zmagoslavje in tragedija pišete o tem, da se je Angu Phuju že noč pred smrtjo sanjalo o tem, da boste umrli, in da je vso noč žebral budistične mantre.

POVEZANE KNJIGE