Herbivorij

Herbivorij - Mateja Tea Dereani | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mateja Tea Dereani
DIMENZIJA
9,58 MB
IME DATOTEKE
Herbivorij.pdf
ISBN
8501453766124

OPIS

V knjigi je na 170 straneh predstavljeno več kot 70 novih in izvirnih receptov s fotografijami za klasično rastlinsko prehrano in presno prehrano:• Juhe• Predjedi in glavne jedi• Solate• Sladice• KruhiV uvodnem poglavju je govora o tem, kako se lotiti zdravega načina prehranjevanja in na kaj moramo biti pri tem pozorni. V poglavju zajtrki so recepti za smoothije, ki jih naredimo s slovensko super hrano, ki jo naberemo sami. Predstavljena so tudi recepti, kako si sami pripravimo doma zdravo kavo, naredimo koruzni čips, vaflje....V poglavju Juhe je govora o tem na kakšen način kuhamo klasične zdrave juhice, kako si pripravimo presne juhe, kakšno vlogo ima česen v našem prehranjevanju....V poglavju glavnih jedi steče debata tudi o tem ali sploh uporabljati olje pri kuhanju, katero in koliko in kaj o tem pravijo strokovnjaki.V poglavju o solatah je predstavljeno nekaj nenavadnih solat z različnimi polivkami z oljem ali brez.Seveda so v knjigi tudi zdrave sladice. Poleg receptov je razloženo, kako delamo lahke presne torte (brez oreščkov), kako naredimo zavitek – pečen in presni brez glutena. Pod sladicami so recepti za tiste, ki ne jedo glutena, za tiste ki ne uživajo nobenega sladkorja ter seveda za tiste, ki jim tudi rastlinske smetane in olja niso po godu.V poglavju o kruhih steče najprej beseda o mokah. Navedenih je nekaj dobrodošlih nasvetov, kako kupiti in uporabljati brezglutenske moke. Sledi nekaj receptov za različne svetovne kruhe kot so ajdov kruh, pirin kruh, tortilje, hačapuri, belokranjsko pogačo.Na koncu je dodano poglavje o tem kako najbolje shranjevati, pripraviti in zamrzniti živila, da se ohrani kar največ hranljivih snovi. Poglavje temelji na dognanjih znanstvenikov, ki ji je avtorica strnila na šestih straneh.Na koncu je navedena vsa uporabljena literatura.

Z ovitka knjige avtorica povabi tudi vsejede bralce, prepričana, da bodo v priročniku in »kompasu«, kot pravi, našli kaj uporabnega zase. Herbivorij: Z rastlinsko prehrano do izvornih okusov in prvinskega zdravja V knjigi je na 170 straneh predstavljeno več kot 70 novih in izvirnih receptov s fotografijami za klasično rastlinsko prehrano in presno prehrano: Je vaša zadnja knjiga Herbivorij - Z rastlinsko prehrano do izvornih okusov in prvinskega zdravja skupek vaših dvajsetletnih izkušenj? Narejena je za širši krog ljudi, tudi uvod je poljuden in nikogar ne sili v nobeno vrsto prehranjevanja. Matejina veganska kuhinja. 4, Herbivorij : z rastlinsko prehrano do izvornih okusov in prvinskega zdravja / Mateja Tea Dereani ; [fotografije Miha Črnigoj, Mateja Tea Dereani].

Kr Pk COBISS.SI-ID 276082176. 63. Dereani, Mateja Tea: Matejina veganska kuhinja.

POVEZANE KNJIGE