Domača nega

Domača nega - Alojzija Fink, Pjerina Mohar, Anica Sečnik | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

Alojzija Fink, Pjerina Mohar, Anica Sečnik
Domača nega.pdf

Pomoč pri oskrbi in negi na domuKnjiga Domača nega je dragoceno darilo tako svojcem kot poklicnim izvajalcem oskrbe in nege na domu.V domače okolje se iz bolnišnic vračajo bolniki z večjimi ali manjšimi zdravstvenimi težavami, včasih po zahtevnih operacijah in z različno velikimi motnjami pri izvajanju vsakodnevnih življenjskih aktivnosti. Celodnevne nege z medicinsko sestro skoraj nikoli ni možno zagotoviti, zato naj se v negovanje nujno vključi najprej družina in njeni zdravi člani, sorodniki, sosedje in po potrebi službe, ki se s pomočjo pri negi ukvarjajo poklicno. Pri tem pa je zelo pomembno, da ljudje, ki jim je poverjena skrb za varovanca, nenehno pridobivajo novo znanje, za kar skrbi tudi ta knjiga.Avtorice ne govorijo le o »tehniki« oskrbovalnega in negovalnega dela, pogosto posežejo na področje vrednot in poudarjajo sočutje, prijateljstvo, naklonjenost, razumevanje, obzirnost, odgovornost do drugega in do sebe. Izredno dragoceni so napotki in spodbude za spoštovanje negovane osebe, upoštevanje njene intimnosti ter zasebnosti.Priročnik o domači negi obravnava naslednje vsebine:• Priprava na negovanje varovanca• Varovančevo okolje• Urejanje varovančeve postelje• Pomoč varovancu pri vzdrževanju osebne higiene• Priprava varovanca na spanje in počitek• Pomoč varovancu pri gibanju• Vpliv dolgotrajnega ležanja in omejene gibljivosti• Hranjenje varovanca• Pomoč varovancu pri izločanju• Opazovanje varovanca• Jemanje zdravil• Najpogostejše težave v starosti• Spremljanje umirajočih• Programi in organizacije za pomoč starim ljudem

Smo najboljši v Sloveniji pri reševanju težav starejših.. Poleg tega, da dobavljamo in izposojamo medicinske pripomočke, nudimo tudi kompletno svetovanje..

stari ljudje družinska oskrba nega na domu priročniki ocene in poročila. Domača lekarna in prva pomoč Pasji kompleti prve pomoči in drugih izdelkov za nego psov, ki jih je dobro imeti pri roki. Veliko teh dodatkov za nego psov je primernih tudi za na pot - pripravljeno za vsakega člana družine! Domača nega je pomembna za zdrave in srečne pse.