Barjanski otrok

Barjanski otrok - Siobhan Dowd | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Siobhan Dowd
DIMENZIJA
12,25 MB
IME DATOTEKE
Barjanski otrok.pdf
ISBN
5035039208449

OPIS

Na visokem barju v pogorju Severne Irske osemnajstletni Fergus po naključju naleti na srhljivo najdbo: dekliško truplo v barjanski šoti.Piše se leto 1981, Irsko pretresa globoka politična in humanitarna kriza. V severnoirskem zaporu Long Kesh zaradi gladovne stavke umirajo pripadniki Irske republikanske armade, ki zahtevajo status političnih zapornikov. Toda predsednica britanske vlade Margaret Thatcher je neomajna. Deset mladih zapornikov umre.Fergus, glavni junak romana Barjanski otrok, si prizadeva, da bi razumel svet okoli sebe. Njegov starejši brat Joe gladovno stavka, doma se krešejo mnenja o obliki političnega boja, v njem se prebuja prva ljubezen. V sanjah mu prigovarja komaj slišni glas barjanskega otroka, čigar skrivnostna smrt se postopoma razkriva. Arheološka raziskovanja kažejo, da naj bi bilo dekle žrtvovano v času železne dobe.Barjanski otrok je večkrat nagrajeni roman prezgodaj preminule pisateljice. Prejel je tudi najuglednejšo nagrado, Carnegiejevo medaljo, kritiki pa so ga uvrstili v ožji izbor za irski roman deset letja. Preveden je v osem jezikov.

Je zgodba, ki jo pripoveduje sredi barja po naključju najdeno truplo deklice Mel izpred dva tisoč let in njen duh, ki svojo razlago o žrtvovanju pripoveduje v Fergusovih sanjah. ... Vir: Otrok in knjiga.

Najraje berem romane, pustolovske, domišljijske in zgodovinske knjige. Knjigo sem prebrala, ker mi jo je priporočila prijateljica, ki je bila nad njo navdušena. Fergus, glavni junak romana Barjanski ­otrok, si prizadeva, da bi razumel svet okoli sebe.

POVEZANE KNJIGE