Vojne za nafto

Vojne za nafto - F. William Engdahl | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
F. William Engdahl
DIMENZIJA
3,1 MB
IME DATOTEKE
Vojne za nafto.pdf
ISBN
9613797447236

OPIS

»Kdor nadzoruje nafto, nadzoruje države,« je nekoč izjavil Henry Kissinger, ki je praktično vso svojo politično in diplomatsko spretnost uporabil v službi Rockefellerjevih naftnih interesov v zadnjih štirih desetletjih. Zgodovina to njegovo misel več kot potrjuje. Od začetka dvajsetega stoletja do konca druge svetovne vojne je najpomembnejša naftna nahajališča, transportne poti in trge obvladovalo Združeno kraljestvo, zaton britanskega imperija pa je časovno in vzročno povezan z vstopom nove, še močnejše sile na naftne trge.

Pretežno so jo uporabljali kot mazilo v medicinske namene in ne toliko kot gorivo. Že v bibliji je omenjeno,da so nafto uporabljali kot vezivo za zidavo hiš (Babilon). Airbus lani dobavil tretjino manj letal kot v 2019, novih naročil za skoraj dve tretjini manj 1.

septembra 1945 in je bila ena najbolj obsežnih in krvavih vojn druge svetovne vojne.Obsegala je boje na Pacifiku, Avstraliji, vzhodni in južni Aziji.Vanjo so bile vpletene; Japonska, Združeno kraljestvo, ZDA, Avstralija, Nova Zelandija, Kitajska, Nizozemska, Francija, Tajska in Rusija.Vojna je bila posledica japonskega ... Hiter razvoj tehnologije je povzročil, da smo postali skorajda odvisni od nafte in to je povzročilo tekme in boje za nafto po vsem svetu. Postala je ena glavnih strateških surovin in je povzročila številne konflikte, spopade in celo vojne. Modro zlato: Nekoč so bile vojne za nafto, zdaj bodo za vodo Berite Finance za samo 0,55 EUR na dan! Izberite trimesečni spletni dostop do vseh vsebin na Finance.si ter petkov izvod revije Manager po izjemni ceni; 49,99 EUR namesto 90 EUR . ZDA so v četrtek sporočile, da so za več kot 40 milijonov dolarjev prodale iransko nafto, ki so jo avgusta zasegle na poti v Venezuelo.

POVEZANE KNJIGE