Uporabna dermatologija

Uporabna dermatologija - Mateja Lisjak | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mateja Lisjak
DIMENZIJA
9,9 MB
IME DATOTEKE
Uporabna dermatologija.pdf
ISBN
8889482061468

OPIS

Uporabna dermatologija je praktičen in uporaben priročnik, ki na razumljiv, preprost in pregleden način opisuje najpogostejše kožne težave, kožne bolezni in tumorje v naši populaciji in njihovo zdravljenje.V današnjih časih je možno o zdravljenju različnih kožnih težav prebrati številne informacije v različnih medijih in na medmrežju, vendar je nekomu, ki ni dermatolog verjetno težko izbrati pravo informacijo o možnem zdravljenju in o vzrokih različnih kožnih težav, še posebej ker so nekatere informacije zaradi komercialnih razlogov zavajajoče.Avtorica se pri zdravljenju ne osredotoča samo na zdravljenje z zdravili in ostalimi medicinskimi postopki, ampak poudarja tudi pomen pravilne nege in možnosti samopomoči.Koža je naš največji organ in s kožo komuniciramo s soljudmi, zato je zdrav in negovan videz kože zelo pomemben za našo samozavest. Videz kože vpliva na našo privlačnost.Včasih se znaki bolezni notranjih organov pokažejo najprej na koži.Avtorica želi na praktičen in preprost način opisati najpogostejše kožne bolezni in nevšečnosti, s katerimi se srečujejo dermatologi pri svojem delu ter možnosti in načine zdravljenja. Pogosto bolniki ne znajo vprašati o podpornem zdravljenju, dermatologi pa ob gneči v svojih ambulantah nimajo časa podrobno razložiti vsega, kar bi bolniki želeli izvedeti, oz. bi pripomoglo k hitrejšemu zdravljenju in boljši negi kože in kožnih adneksov.

Atopijski dermatitis (AD) je kronična, ponavljajoča se kožno-vnetna bolezen, za katero je značilno hudo srbenje. Veliko zunanjih dejavnikov lahko sproži ali poslabša atopijski dermatitis, npr.

Opis: Pregled pigmentnih znamenj z ročnim in digitalnim dermatoskopom, ocena stopnje tveganja za melanom, navodila za samoopazovanje in zaščito pred soncem. Počasneje pa pri starejših ljudeh, podhranjenosti, vročinskih boleznih in zmanjšanem delovanju ščitnice. Katere spremembe na nohtih so tiste, ki jih moramo jemati resno, pa nam je pojasnila avtorica knjige Uporabna dermatologija in dermatologinja Mateja Lisjak, dr.

POVEZANE KNJIGE