Skrito povelje

Skrito povelje - Draga Potočnjak | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Draga Potočnjak
DIMENZIJA
6,31 MB
IME DATOTEKE
Skrito povelje.pdf
ISBN
4471960571823

OPIS

Bilo je 27. junija 1991. Na uradni prvi dan vojne za Slovenijo. Helikopter gazela SA 341, serijska št. 664, je nad ljubljansko Rožno dolino izginil v ogromni črni gobi dima. Proglasili so ga za sovražnega, pozneje izvrgli, da se je primerila napaka – mitomanska sla »ljudi na položajih« je nato zdržema klesala lažno propagando, sprenevedanje in glušeči molk.Skrito povelje Drage Potočnjak je sveženj, ki se dosledno opira na preverjena dejstva, pričevanja in triletno preiskovalno delo. Resnič(nost)na kriminalna pripoved, ki se ne sramuje silovite družbenokritične osti, razgalja rušečo ideologijo (mitologijo?) dela politične elite, ki je z osamosvojitveno vojno v panteon povabila oportunizem, spletkarstvo, ignoranco in laži.Zgodba o sestrelitvi gazele bi lahko bila na začetku učbenika z naslovom Kdo je ugrabil slovensko državo.

Advanced Search Find a Library ... V članku Skrito povelje Mladinin novinar Jure Trampuš piše o tem, kako so slovenski vojaki zaradi propagandnega učinka sestrelili helikopter, poln kruha. 27.

[Dragica Potočnjak] Home. WorldCat Home About WorldCat Help.

POVEZANE KNJIGE