Pučnik

Pučnik - Rosvita Pesek | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Rosvita Pesek
DIMENZIJA
9,27 MB
IME DATOTEKE
Pučnik.pdf
ISBN
8579471791486

OPIS

Knjiga o dr. Jožetu Pučniku, velikem Slovencu 20. stoletja."Zgodovina bo dr. Jožeta Pučnika pomnila in obravnavala kot osamosvojitelja. Kot motor slovesnke demokratizacije in snovanja nove države. Zame je dr. Jože Pučnik veliko več. Je navdih in vzor.Njegova veličina ni le v njegovih zrelih letih, ko je zapustil varno zavetje zdomske Nemčije in prišel v negotovo Socialistično federativno Republiko Jugoslavijo, kjer je para že dvigovala pokrov. Njegova veličina je v njegovi mladostni zagnanosti, idealizmu in nepopustljivosti. V njegovi trdni veri, ki jo je v spominih na očeta opisal Gorazd Pučnik z besedami: "Stvari v Jugoslaviji gredo narobe, in treba jih je popraviti."In dokler "stvari" ne gredo prav, jih je treba popravljati vedno znova in znova! In v tem je jedro, bistvo in aktualnost Jožeta Pučnika še danes. Povsem jasno nam mora biti, da niso šle zgolj v Jugoslaviji in takratnem enopartijskem komunističnem sistemu "stvari narobe", ampak nam tudi demokracija v samostojni Sloveniji ni bila položena v naročje kot brezmadežna in idealna enkrat za vselej. Tudi v naši demokraciji je treba marsikaj popraviti.Tudi ona je ranljiva in pokvarljiva, sploh v svojih mladih letih, ko vanjo še posegajo lovke "totalitarnega".In danes naravnost kliče po Pučnikih. Kliče po ljudeh trdne volje, osebne hrabrosti, neizmerne notranje moči, ki ne poznajo oportunizma in popustljivosti in ki so v imenu skupnega dobrega pripravljeni biti tudi "glas vpijočega v puščavi". Ne glede na osebno ceno, ki jo zato plačajo!- Rosvita Pesek

marec 1932, Črešnjevec, Slovenska Bistrica, † 11. januar 2003, Nemčija..

Od leta 1989 do 1993 je bil predsednik Socialdemokratske stranke Slovenije SDSS, ki se je kasneje preimenovala v SDS, bil pa je tudi (od 1989-91) predsednik Demokratične opozicije Slovenije (Demos), ki je zmagala na volitvah 1990. V današnjem času dajemo pri gradnji vedno večji pomen naravnim materialom. Naravni kamen lahko uporabite pri gradnji doma, vikend hiše, poslovnega prostora, urejanja vrtov in okolic. Dobrnež 5C, 3210 Slovenske Konjice.

POVEZANE KNJIGE