Poslušajmo filme

Poslušajmo filme - Mitja Reichenberg | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mitja Reichenberg
DIMENZIJA
8,72 MB
IME DATOTEKE
Poslušajmo filme.pdf
ISBN
9155386992559

OPIS

Ponovno vračanje k ideji, da se filmi poslušajo in ne le gledajo, že tretjič zaznamuje knjigo Poslušajmo filme. Pri tem nam gre seveda za tisti del glasbene umetnosti, ki je v mnogih akademskih krogih prezrt: za filmsko glasbo. Ujetniki filmskih podob se mnogokrat prepustijo filmu kot velikemu pripovedovalcu fabule, pri tem pa pozabljajo, da je filmski zvok enako pomemben kakor slika. Ker je naša ideja v tem, da se do filma obnašamo kot do spoja slike in zvoka, je toliko bolj pomembno, da pri poslušanju filmov spregovorimo o glasbeni umetnosti, ki se je zaradi mnogih skladateljev razvila v enega najsodobnejših in najpopularnejših glasbenih žanrov, tehnik in disciplin. Ko pogledamo na filmsko glasbo s te plati, se nam odpre nov svet. To je svet sprejemanja nevidnega prostora glasbe, ki daje filmski umetnosti dimenzijo emocionalne prepustitve, gledalce in gledalke pa popelje v hipnotično glasbeno avanturo.Mitja Reichenberg (1961) je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani na oddelku za kompozicijo, doktorat na temo filmskega zvoka in filmske glasbe pa zagovarjal na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Vrsto let predava o sodobni, scenski in filmski glasbi, nastopa kot pianist, piše glasbo za filme, igra ob nemih filmih in deluje kot glasbeni producent. Napisal je več strokovnih knjig, priročnikov, učbenikov ter znanstvenih in strokovnih člankov.

Mitja Reichenberg. Od podlih se je potrebno učiti Podlih osem (The Hateful 8, Quentin Tarantino, glasba Ennio Morricone, 2015) Poslušajmo filme 2015 - Filmska glasba skozi čas.

Reichenberg je odnos predstavil s pestrimi primeri različne uporabe filmske glasbe od Rojstva naroda ( The Birth of a Nation , David Wark Griffith , 1915) pa vse do letošnjega ljubljenca oskarjevih nominacij Dežele La La ... Na voljo so rahlo poškodovani izvodi, na platnicah se najde kakšna praska, ali pa so nekoliko obarvane od sonca. Zato je cena znižana.

POVEZANE KNJIGE