Odisej sem, Itaka dom je moj sončni

Odisej sem, Itaka dom je moj sončni - Borut Korun | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

Borut Korun
Odisej sem, Itaka dom je moj sončni.pdf
8589834741979

Ljubezen do antike nikoli ne preneha.Živi in osmišljuje življenja smrtnikov v tistem, kar imajo najpomembnejšega na zemlji: v stremljenju vrste, ki si v stvarstvu edina želi do zvezd, pot do njih pa je potovanje: odisejevo,naše, naših zanamcev, vse prežema isto hrepenje. Kot je potoval junak antičnih epov, potuje avtor eponičnega romana Odisej sem, Itaka dom je moj sončni. Delo Boruta Koruna je povabilo, ki bralca z obljubo zvezda na obzorju ne bo nikoli pustilo na cedilu. Četudi historično docela zvesto prvotni matici zgodbe, nas v vsakem od zaključkov vabi k podoživitvi antičnega mita na svoj, svojevrsten, če ne slovensko osmišljujoč način.- dr. Boštjan M. Turk

Aktualno . O šali, besedni igri in satiri (v koronačasih) 26.02.2021.