Odisej sem, Itaka dom je moj sončni

Odisej sem, Itaka dom je moj sončni - Borut Korun | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

Borut Korun
Odisej sem, Itaka dom je moj sončni.pdf

Ljubezen do antike nikoli ne preneha.Živi in osmišljuje življenja smrtnikov v tistem, kar imajo najpomembnejšega na zemlji: v stremljenju vrste, ki si v stvarstvu edina želi do zvezd, pot do njih pa je potovanje: odisejevo,naše, naših zanamcev, vse prežema isto hrepenje. Kot je potoval junak antičnih epov, potuje avtor eponičnega romana Odisej sem, Itaka dom je moj sončni. Delo Boruta Koruna je povabilo, ki bralca z obljubo zvezda na obzorju ne bo nikoli pustilo na cedilu. Četudi historično docela zvesto prvotni matici zgodbe, nas v vsakem od zaključkov vabi k podoživitvi antičnega mita na svoj, svojevrsten, če ne slovensko osmišljujoč način.- dr. Boštjan M. Turk

Zadnji inkovski zaklad pa je njegov drugi roman, ki se odvija v eni od avtorju najljubših dežel, v Peruju. Odlomek iz knjige »Kdo si, kako ti je ime in od kod prihajaš? Pokaži dokumente!« Borut Korun, dr.

Zvonki Zupanič Slavec 89 Ana Marija Vrbič Jemen 91 Urška Gantar Rott, Tomaž Rott ZodnikAv Število izposoj Število izposoj za izračun nadomestila; COBIS.SI-ID Naslov Skupno Na avtorja Skupno Na avtorja; 1: 297352704: Izbrani potopisi. - 2018: 317 K pisanju njegovega prvega romana z naslovom Odisej sem, Itaka dom je moj sončni (2013) ga je spodbudila naklonjenost do antične Grčije.