Ljubeznivec

Ljubeznivec - Julia Franck | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Julia Franck
DIMENZIJA
3,25 MB
IME DATOTEKE
Ljubeznivec.pdf
ISBN
4428223945817

OPIS

Roman Ljubeznivec pripoveduje o Beyli, ki rada stanuje v kletnih stanovanjih, saj ji ponujajo odličen pregled nad dogajanjem na ulici. Ko se stegne do okenca tik pod stropom, ravno še lahko vidi rdeč avto, ki se poskuša izmanevrirati iz parkirnega mesta. A kako to, da voznik ne vidi ženske, ki se z grožena umika avtomobilu in pristane pod kolesi tramvaja? Izkaže se, da je pokojnica na tiri h Charlotte, Beylina soseda. Beyli se zdi, da je edina, ki je opazila avto, in skrbno pazi, da ne bi nikomur ničesar povedala o tem, še zlasti pa ne policiji. Pa vendar ostane nekako vpletena, s aj ji Charlottina teta prepusti nečakinjino stanovanje z osebnimi stvarmi vred. Beyla se nerada preseli v tretje nadstropje in se z najde sredi življenja svoje mrtve predhodnice. S kuhinjskega okna zdaj lahko opazuje tudi Alberta, ki stanuje pod njo. V skrivnostnega moža, ki ga je bila opazila že na Charlottinem pogrebu, se do ušes zaljubi. Uživa v svoji sreči in v izletih z njegovim rdečim športnim avtomobilom. Žal pa se Albert izmika njeni želji, da bi ji povedal kaj o sebi, in si namesto tega izmišlja erotične zgodbice. Sprva se Beyla zadovolji z njimi, kmalu pa hoče več. Polagoma se začnejo zlagati koščki sestavljanke in Beyla ugotovi, kdo je Albert v resnici in kakšno vlogo je Charlotte igrala v njegovem življenju.

Elektronske knjige si lahko izposodite z osebnim računalnikom ali s prenosnimi napravami (tablica, telefon, bralnik, prenosni računalnik). Poleg dostopa do svetovnega spleta potrebujete številko članske ... Recenzija je dostopna na spodnji povezavi.

Ob prevpraševanju namere ... Roman Ljubeznivec je ljubezenska zgodba devetdesetih let, začinjena s čutnostjo, vpraševanjem emancipacije, zaupanja, nezaupanja in igro nemoči. Roman Ljubeznivec pripoveduje o Beyli, ki rada stanuje v kletnih stanovanjih, saj ji ponujajo odličen pregled nad dogajanjem na ulici. Ko se stegne do okenca tik pod stropom, ravno še lahko vidi rdeč avto, ki se poskuša izmanevrirati iz parkirnega mesta. Roman Ljubeznivec je eno tistih del, o katerih lahko rečemo, da so »berljiva«.

POVEZANE KNJIGE