Jaz, košarkar

Jaz, košarkar - Mojca Gubanc | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Mojca Gubanc
DIMENZIJA
9,24 MB
IME DATOTEKE
Jaz, košarkar.pdf
ISBN
6210995194646

OPIS

Glavni junak zgodbe je nadarjeni košarkar Blaž. V šoli in na košarkarskem igrišču je relativno uspešen, čeprav bi lahko dal od sebe več. Njegova mlačnost in neambicioznost nista všeč njegovemu košarkarskemu trenerju, ki mu zagrozi, da ne bo imel več mesta v ekipi. Blaž to uvidi in sklene, da bo več in bolje treniral. Odslej postavi v središče življenja košarko. To pa je zanj skoraj usodno, saj se pri dokazovanju na treningu poškoduje. Zaradi košarke je postavljen na preizkušnjo tudi odnos z dekletom Angeliko. Po daljšem okrevanju Blaž z vsemi močmi stremi za nekdanjo formo, saj je pred vrati velik mednarodni košarkarski dogodek, ki je zanj prava življenjska priložnost, celo odskočna deska za nadaljevanje športa na mednarodnem nivoju."Knjiga opisuje odraščanje najstnika, ki mu pri zorenju in iskanju „prave“ življenjske poti pomagata šport in njegovo dekle. V svetu, v katerem se odrasli danes vse pogosteje sprašujemo, kam neki so izginile vrednote mladih, junak dokazuje, da jih je s pomočjo športa in opore tistih, ki ga obdajajo, mogoče prepoznati in živeti."dr. Marjeta Kovač, profesorica športne vzgoje

Kot sem rekel, moram se izboljšati … Vem, da sem lahko še boljši. Star sem šele 20 let," je uvodoma dejal trenutno najboljši slovenski košarkar.

Letnik gimnazije Poljane. Njegov dosežek gre v zgodovino, saj je postal prvi košarkar v tej ligi, ki je petdesetico dosegel brez enega samega prostega meta! Jamal Murray je bil nezaustavljiv. Foto: Reuters Murray: Jaz sem samo metal "Resno?" je bil nad tem statističnim podatkom presenečen igralec tekme in nato mirno srebal svojo pijačo: "Jaz sem samo metal .

POVEZANE KNJIGE