Zgodovina medicine 20. stoletja

Zgodovina medicine 20. stoletja - Gregor Pivec | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Gregor Pivec
DIMENZIJA
6,21 MB
IME DATOTEKE
Zgodovina medicine 20. stoletja.pdf
ISBN
5328947831292

OPIS

Danes v naši civilizaciji dojemamo medicino kot znanstveno disciplino, celo eno najbolj propulzivnih in razvojno naravnanih. Njen način dela in njen filozofski pristop sta izrazito empirična – od časov Clauda Bernarda temelječa na eksperimentu kot edinem znanstveno utemeljenem principu dela. V knjigi avtor išče odgovore na vprašanja, ki si jih človek postavlja ob dojemanju vloge medicine. Nudi nam torej širok pogled razgledanega humanista. Gre za izredno kompleksno delo, saj medicina v tem obdobju beleži po eni strani največ in najpomembnejše dosežke, po drugi pa je vstopila v obdobje občutljivih medkomunikacijskih razmerij, odnosov, pričakovanj in dilem. Avtor nam v monografiji ponuja pregled in razvoj posameznih strok, posega tudi v širše gospodarsko, znanstveno in družbeno dogajanje ter nas seznanja s stanjem in dosežki stroke v slovenskem prostoru. Posebnost knjige je tudi vpogled v razvoj zdravstvenega sistema pri nas, ki je pregleden in kaže avtorjevo temeljito poznavanje problematike. Strokovni pregled gradiva je nadzoroval prof. dr. Eldar Gadžijev.

Na začetku članka je navedel pomen diagnosticiranje anoreksijo kot samostojno bolezen in nato premakne v opisu. Nobelova nagrada Zgodovina medicine 20.stoletja medicina zgodovina medicine nobelovi nagrajenci. Založnik.

Izvor. Društvo Medicinski razgledi (Obvezni izvod spletne publikacije) Opis.

POVEZANE KNJIGE