Vlačuga babilonska

Vlačuga babilonska - Fernando Vallejo | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Fernando Vallejo
DIMENZIJA
3,86 MB
IME DATOTEKE
Vlačuga babilonska.pdf
ISBN
9442790990582

OPIS

Fernando Vallejo Rendón (1942), romanopisec, esejist, filmski scenarist iz Medellina, ki se je že davno odrekel Kolumbiji in se preselil v Mehiko, neusmiljen kritik predsednikov in papežev, kardinalov in politikov, velik zagovornik živali, deklarirani homoseksualec, provocador número uno … Neusmiljen kritik celotne zahodne civilizacije, ki pa golo kritiko presega s svojimi jasnimi družbenimi stališči.Delo Vlačuga babilonska je sam označil kot »priročnik in esej o vatikanskih hudodelstvih«. Bralcu se zdi, kot da ga je napisal v eni sami sapi, bolje rečeno, v izbruhu jeze in ogorčenja nad tragičnim potekom zgodovine, ki jo je krojila rimskokatoliška cerkev od svojega nastanka vse do današnjega časa. Brez enega samega premora, neusmiljeno, ob tem pa z veliko mero ironije in humorja, secira grehe in zablode njih, ki se imajo za božje namestnike na zemlji.

Fernando Vallejo je sodbo nad Vlačugo Babilonsko (v odličnem prevodu Ferdinanda ... Devica sikarijev, Kolumbijca Fernanda Valleje (Vlačuga babilonska, Brezno, Vzporedna ulica …) govori o nasilju med mrtvimi, ki gredo skozi življenje in ob tem ves čas zmotno mislijo, da so živi. Avtor v nekem zapisu celo blagruje Kolumbijo kot edino deželo na svetu, v kateri ustvarja pisatelj, ki je že mrtev.

so dali največji pečat temu področju Akadci, Amoriti in Sumerci. Sumerci in Akadci so bili že dolgo tukaj in v 3.

POVEZANE KNJIGE