Velika čistka

Velika čistka - Marcel Štefančič, jr. | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marcel Štefančič, jr.
DIMENZIJA
7,72 MB
IME DATOTEKE
Velika čistka.pdf
ISBN
7724876187093

OPIS

V svoji novi knjigi Velika čistka naš najplodovitejši filmski kritik spet vrta po ameriški filmski zgodovini.Tokrat se je odpravil raziskovat temne plati ameriške politične zgodovine in filmske industrije od napetega medvojnega časa gospodarske krize do vrhuncev hladne vojne. Vzpon hollywoodskega studijskega sistema je časovno sovpadel z vzponom skrajnih ideologij prejšnjega stoletja in kmalu se je v Kaliforniji trlo agentov, agitatorjev, infiltratorjev, propagandistov, kontrapropagandistov, skratka vseh, ki so se zavedali, da je film prepomemben, da bi ga prepustili nasprotnikom. Avtor nas od tam preko druge svetovne vojne popelje na vrtoglavo dokumentaristično vožnjo stopnjevanja protikomunistične obsesije, razcveta makartizma, montiranih procesov, kulture ovajanja in črnih spiskov, ki so pretresli ZDA in Hollywood stali premnogih nadarjenih umetnikov, ki so se znašli na napačni strani. Delo, v katerem si film in politika prepričljivo podata roke.

Vzpon hollywoodskega studijskega sistema je časovno sovpadel z vzponom skrajnih ideologij prejšnjega stoletja in kmalu se je v Kaliforniji ... V knjigi Velika čistka avtor zavzeto vrta po temnih plateh ameriške politične zgodovine in filmske industrije od napetega medvojnega časa gospodarske krize do vrhuncev hladne vojne. Vzpon hollywoodskega studijskega sistema je časovno sovpadel z vzponom skrajnih ideologij prejšnjega stoletja in kmalu se je v Kaliforniji trlo agentov, agitatorjev, infiltratorjev, propagandistov, kontra ... Založnik o knjigi.

Uhapšena je i načelnica Područne jedinice Tivat, Ana Lakićević, kao i ovlašćeni zastupnik firme "Geo-arh", Krsto Pavićević U TOKU VELIKA ČISTKA U ANB! Kompletan menadžment crnogorske tajne službe razrešen dužnosti . Novosti online.

POVEZANE KNJIGE