V suženjstvo zakleti

V suženjstvo zakleti - Frantz Fanon | Fundacionsinadep.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Frantz Fanon
DIMENZIJA
5,66 MB
IME DATOTEKE
V suženjstvo zakleti.pdf
ISBN
2007489503074

OPIS

V suženjstvo zakleti (naslov je avtor vzel iz prvega verza Internacionale) je najbolj znana Fanonova knjiga, napisana 1961, med bojem Alžircev za neodvisnost. Je temeljita obtožba kolonializma in njegove dediščine. Fanon se ukvarja z vprašanjem, ali je nasilje prava taktika za boj proti kolonializmu. Sprašuje se, ali domača inteligenca, ki je prevzela zahodni način mišljenja in se zavzema za počasno dekolonizacijo, pravzaprav ne igra na karte kolonizatorjev. Zatrjuje, da kolonizirana ljudstva ne smejo posnemati Zahoda, pač pa razviti popolnoma nov sistem vrednot in idej. Pri tem razkriva metode, s katerimi beli svet obvladuje kolonije in se zavzema za radikalni prelom s kolonialno kulturo. Znamenit je Sartrov uvod v knjigo, v katerem se zavzema za nasilni boj proti kolonializmu.Frantz Fanon (1925–1961) je eden najbolj znanih piscev dekolonizacije in psihopatologije kolonizacije (po poklicu je bil psihiater). Njegova dela so obvezno čtivo na postkolonialnih študijih. Imel je pomemben vpliv na antikolonialna osvobodilna gibanja.

zvezek) : Stop smrtonosni igri polov, 2016; Vstanimo, v ... V suženjstvo zakleti . Vsake toliko časa medije preplavijo zgodbe o grozljivem izkoriščanju tujih delavcev, ki se dogajajo čisto blizu nas.

akronim vaše knjižnice in V uvodu dokumentarnega filma V suženjstvo zakleti (Concerning Violence, 2014) pred kamero postavi profesorico in eno od ustanoviteljic katedre za primerjalno književnost in sociologijo na univerzi Columbia Gayatri Chakravorty Spivak, znano po svojem eseju o postkolonializmu Can the Subaltern speak?, ter ji prepusti, da z manifestnimi besedami ... Vstanimo, v suženjstvo zakleti! (1. zvezek) Redna cena: 12,99 € Sanjska cena: 3,99 €* Prihranite: 9,00 € (69%) (* velja za člane knjižnega kluba Sanje) Pred nakupom se morate prijaviti.

POVEZANE KNJIGE