Sušna doba

Sušna doba - Gabriela Babnik | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Gabriela Babnik
DIMENZIJA
6,81 MB
IME DATOTEKE
Sušna doba.pdf
ISBN
7379316820602

OPIS

Sušna doba popisuje ljubezensko razmerje, v katerem so stereotipne vloge obrnjene. Ona, dvainšestdesetletna oblikovalka prihaja iz srednjeevropskega miljeja, medtem ko je on, sedemindvajsetletni Afričan odraščal na ulici in je bil žrtev številnih zlorab. Tisto, kar ju druži, je osamljenost njunih teles, tragično otroštvo in predvsem čas harmatana, sušne dobe torej, ko tako narava kot ljubezen ne moreta zacveteti. Kmalu se umetnica zave, da praznih prostorov med njima ne ustvarjajo le barva kože in starostna razlika, pač pa predvsem njena pripadnost zahodni civilizaciji, v kateri je izgubila vse začrtane vloge – hčerke, žene in matere. Erotika ne preseže osamljenosti, potlačene skrivnosti iz preteklosti se vpletejo tudi v svet, ki se ji zdi trdnejši, bolj nedolžen. V roman se vpletajo magični realizem in fragmenti afriške politične realnost, posebno mesto pa je posvečeno tudi eni ključnih figur afriške kinematografije: senegalskemu režiserju Djibrilu Diopu Mambétyju.

Po poletnih antično-rimskih pustolovščinah se z bralnim klubom KIRA KNJIGA v jesen podajmo s slovensko knjigo slovenske avtorice Gabriele Babnik (1979). Vendar ne ostajamo v domovini, temveč se bomo z njenim tretjim romanom Sušna doba (Beletrina, 2012), za katerega je leta 2013 prejela nagrado Evropske unije ... dolga sušna doba trava v šopih, trnato grmičevje, ki vodo zadržuje v listih, steblih, koreninah, odebeljeni listi (akacija) v deževni dobi zacvetijo zeli in trave Sahel redka poselitev, več naselij ob rekah, izvirih datelji, proso, gomoljnice od 500 do 1000 mm padavin, menjavata se deževna in sušna doba Od vsega mojega pisanja se mi zdi Sušna doba najbolj dodelana.

Višek padavin je v času zenitnega deževja. V bližini ekvatorja je deževna doba daljša, z oddaljenostjo od ekvatorja se količina padavin zmanjušje (1800 - 2000mm). Prosimo vas, da pred rezervacijo gradiva izberete ustrezen način obveščanja o prispelem gradivu.

POVEZANE KNJIGE