Starši nove generacije

Starši nove generacije - Robert Kržišnik, Marjeta Novak Kajzer | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Robert Kržišnik, Marjeta Novak Kajzer
DIMENZIJA
12,78 MB
IME DATOTEKE
Starši nove generacije.pdf
ISBN
5640824349432

OPIS

Starševstvo verjetno še nikoli ni bilo tako zahtevno, kot je danes. Potrošništvo, svobodna izbira, internet in z njim interaktivnost so za današnje otroke kot zrak, ki ga dihajo. Zato ni čudno, da od staršev pričakujejo več kot katerakoli generacija v zgodovini: želijo, da jih jemljemo resno, spodbujamo njihovo edinstvenost in jih enakovredno vključujemo v družinske odločitve. To ni knjiga o vzgoji pridnih otrok. To je knjiga o gojenju sodelovalnih družinskih odnosov, ki temeljijo na radikalnem spoštovanju vseh družinskih članov. Napisala sva jo starša - za starše, in sicer na podlagi osebnih in strokovnih izkušenj. Knjiga je prvenstveno namenjena staršem otrok od 6. do 19. leta, ki želijo svoje otroke opremiti s pozitvno držo, zdravo samozavestjo in odprtim odnosom do življenja, pri tem pa uživati ne le v druženju z njimi, temveč tudi v lastnem osebnem razvoju.

Pobude za pisanje so prišle pravzaprav od drugih staršev, in sicer po več poteh: najprej s strani naših prijateljev, ki jih je pritegnil zdaj že legendarni razpored gospodinjskih del na omarici v naši kuhinji. Ko začneva razlagati, kako smo prišli do njega, se sproži plaz vprašanj. Praktični priročnik, ki ponuja: * preskušena načela za soustvarjalno družinsko življenje * iskrene zgodbe iz slovenske družine * ideje za prenos v prakso: aktivnosti, ki jih lahko počnemo bodisi sami, s partnerjem ali skupaj z otroki. Starši nove generacije Robert Kržišnik, Marjeta Novak Kajzer.

V času generacije X je bil v družbi opazen porast ločitev. Predstavnike generacije X pogosto opisujejo kot osebe, ki so sicer zabavne, včasih polne cinizma, radi imajo izzive, a ne sprejemajo odgovornosti. v zvezi stari starši starši očeta ali matere: njegovi stari starši so že umrli; obiskovati stare starše 4.

POVEZANE KNJIGE