Ruski narod v bitki civilizacij

Ruski narod v bitki civilizacij - Natalija Naročnicka | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Natalija Naročnicka
DIMENZIJA
6,18 MB
IME DATOTEKE
Ruski narod v bitki civilizacij.pdf
ISBN
2629056166659

OPIS

Rusko intelektualko in družbeno angažiranko Natalijo Naročnicko v slovenščini že poznamo po knjigah Velike vojne 20. stoletja in Partitura druge svetovne vojne. V svoji najnovejši knjigi Ruski narod v bitki civilizacij obravnava različne družbenoaktualne teme iz ruske sedanjosti in polpretekle zgodovine. Osredotoča se predvsem na delitev sveta, ki odraža boj za kontrolo nad naravnimi viri in dostopi do morja, ter geopolitične odnose med Rusijo in Zahodom od razpada Sovjetske zveze do danes. Kritično razgrinja nove vidike različnih pomembnih zgodovinskih dogodkov, od kavkaških vojn in kurilskega vprašanja prek vojne med ZSSR in Nemčijo ter čečenske vojne pa vse do najnovejših terorističnih napadov. Velik pomen daje pojmu Domovina, ki je napajal nacionalno zavest v času oblikovanja velike države, danes pa se v zavesti Rusov izgublja, poudarja pa tudi pravoslavno zavest Rusov, ki vzbuja občutek pripadnosti Domovini.»Po razpadu Sovjetske zveze je prišlo do delitve sveta in do boja za rusko geopolitično dediščino. Pričela se je rekonstrukcija Evrope, ki ima značilnosti imperialistične preteklosti Starega sveta.« »Dokler se družbena zavest v Rusiji ne osvobodi obeh verzij zahodnega zgodovinskega mišljenja, od univerzalističnih projektov na račun Rusije in ruske navzočnosti v svetu, bo Zahod še naprej zmagoslavno žel plodove našega nacionalnega nazadovanja in malodušne državotvornosti.« »Proti tujcem, ki so prišli z namenom spremeniti deželo v sužnjo, ki so prišli »požret njeno pšenico in izsesat njena morja in rude«, se namreč vsak narod v vsakem času bojuje le za Domovino, ne glede na to, kakšni so simboli na njenih praporih.« Natalija Naročnicka (odlomki iz knjige)

stoletja je bila v državi zelo nizka. Samo 21% ljudi je šlo skozi vsaj osnovno šolo.

V svoji najnovejši knjigi Ruski narod v bitki civilizacij obravnava različne družbenoaktualne teme iz ruske sedanjosti in polpretekle zgodovine. Kontrola nad prostranstvi in geopolitična realnost: (Zbrani spisi 1995-2010) -10% Ruski narod v bitki civilizacij Kontrola nad prostranstvi in geopolitična realnost: (Zbrani spisi 1995-2010) Natalija Naročnicka 17,91 € 19,90 € Prihrani 1,99 € Dodaj v košarico -10% Kabala oblasti Jarem Siona in pravica do razprave Israel Šamir 26,01 € 28,90 € Prihrani 2,89 € Dodaj v košarico Aleksander I. Ruski oziroma Aleksander Pavlovič (rusko: Александр Павлович) , ruski car, poljski kralj, * 23.

POVEZANE KNJIGE