Rdeča mašinerija

Rdeča mašinerija - Vasja Badalič | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Vasja Badalič
DIMENZIJA
5,45 MB
IME DATOTEKE
Rdeča mašinerija.pdf
ISBN
7735424797904

OPIS

V knjigi novinarja in filozofa Vasje Badaliča so predstavljeni in kritično analizirani ključni politični, ekonomski in socialni procesi, ki so v zadnjih dveh desetletjih zaznamovali Venezuelo. V prvem delu knjige so na podlagi petih ključnih dogodkov bližnje venezuelske zgodovine podani razlogi, ki so pripeljali do Chávezovega vzpona na oblast, in boji, ki so vzniknili po njegovem prevzemu oblasti. Drugi del knjige se posveča analizi revolucionarnih reform, ki jih je uvedla Chávezova vlada, s poudarkom na reformnem socialnem programu, katerega namen je bil izboljšanje življenjskega standarda najrevnejših venezuelskih državljank in državljanov. Sklepni del na kratko predstavi najpomembnejša protislovja, ki razkrajajo sodobno Venezuelo, protislovja, v katerih si stojita nasproti vse bolj vključujoča, pravična družba in vse bolj očitno korakanje v izključujočo, avtoritarno družbeno ureditev.

Vaša košarica je še prazna. Zapri košarico.

Avtor je bralcem Mladine in osrednjih dnevnih časopisov znan kot raziskovalni novinar in pisec reportaž z vojnimi in družbenopolitčnimi temami iz Latinske Amerike, Bližnjega vzhoda in srednje Azije. Rdeča mušnica (znanstveno ime Amanita muscaria) je strupena goba iz družine mušničark (Amanitaceae. Značilnosti.

POVEZANE KNJIGE