Pravljica o Kristusu

Pravljica o Kristusu - Luigi Cascioli | Fundacionsinadep.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Luigi Cascioli
DIMENZIJA
9,55 MB
IME DATOTEKE
Pravljica o Kristusu.pdf
ISBN
1127084650818

OPIS

Luigi Cascioli je nenavaden mož. Je upokojeni agronom iz okolice Viterba, torej iz samega osrčja katoliške Italije. Osnovno izobrazbo je dobil v semenišču, toda že kot otrok ni prenašal pravljic, denimo tistih o Rdeči kapici ali Pepelki. Pa tudi z biblijskimi zgodbami ga duhovniki niso prepričali. V semenišče je takrat kot on hodil tudi mladi Enrico Righi, ki je danes župnik v bližnjem Bagnoregiu. In prav don Enriceja je Luigi pred leti ovadil na sodišču v Viterbu, češ da med naivnimi in nevednimi vaščani širi laži o Kristusu, njegova Cerkev pa se s pomočjo teh laži materialno okorišča. Da bi podkrepil svoje trditve, je napisal tole knjigo, v kateri dokazuje, da je Biblija izmišljotina od prve do zadnje črke, vključno z življenjem in trpljenjem Jezusa Kristusa …

Naslednja stran. Primerjaj Dodaj izdelek za primerjavo Dodano.

Nam se ime lepo poda, ker tudi me obiskujemo čisto naključne starejše ljudi.« ... Pravljica o Kristusu Luigi Cascioli. Kristusa nikoli ni bilo in lažnive zgodbe, ki jih cerkev širi o njegovem življenju, so zgolj sredstvo za izkoriščanje 'ubogih na duhu', je bil prepričan Luigi Cascioli, ko je rimsko cerkev ovadil zaradi zavajanja naivnih vernikov. Violina je beneška pripovedka, ki jo je zapisala Mjuta Povasnica, knjižno pa Živa Gruden.Njen avtor ni znan, saj gre za ljudsko pripovedko.

POVEZANE KNJIGE