Pravičnost kot poštenost

Pravičnost kot poštenost - John Rawls | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
John Rawls
DIMENZIJA
8,13 MB
IME DATOTEKE
Pravičnost kot poštenost.pdf
ISBN
3889970150487

OPIS

John Rawls (1921–2002) je vtisnil globok pečat politični filozofiji druge polovice prejšnjega stoletja, verjetno globlji kakor kdorkoli drug, saj se celotna normativna politična filozofija odtlej v svojem pomembnem delu razvija skozi kritičen premislek njegovih tez in argumentov, ki jih je razvijal od objave svojega ključnega dela A Theory of Justice (1971). Rawlsova vloga neogibne reference za področje politične filozofije, politologije, prava teorije (socialne) države in socialnih politik ostaja trdno zasidrana tudi v tem stoletju. Pravičnost kot poštenost je knjiga, ki je nastala ob koncu njegovega teoretsko zelo plodnega življenja. V njej avtor povzema, reformulira in modulira svoje teze, ki jih je razvijal v svojih najprodornejših besedilih. Knjiga je nastala na osnovi zapiskov slušateljice njegovih predavanj in v njej so teze, ki jim v Theory of Justice in Political Liberalism posveča na desetine strani, podane v zgoščeni in bolj dogmatski obliki, ki bralcu sicer ne da možnosti, da bi se seznanil z vsemi Rawlsovimi argumenti, ki zapisano podpirajo, zato pa nekomu, ki se na pot seznanjanja z Rawlsovimi pogledi šele podaja, ponuja lažje dostopno besedilo in pogled na celoto njegove teorije.

Sašo Bizjak. Elizabeta Planinšič ... Sicer je bil cilj ustvarjalnega natečaja kot ene preventivnih aktivnosti komisije spodbuditi razmišljanja mladostnikov v osnovnih šolah o integriteti posameznika, njeni povezanosti z vrednotami kot so poštenost, pravičnost, enakost, možnih posledicah, kadar posameznik in družba takšnih vrednot ne gojita, ter o tem, v kakšni meri je ... Prvi pomen definira pravičnost kot poštenost, v skladu s katero ljudje .

Če se spustimo na nivo posameznih primerov lahko hitro zaidemo na področje populizma,… Kot je navedeno zgoraj, se CFEP uporablja kot kratica v besedilnih sporočilih, ki predstavljajo Collaborative za poštenost in pravičnost v filantropije. Ta stran je vse o akronih CFEP in njenih pomenov kot Collaborative za poštenost in pravičnost v filantropije. To je ključno za delovanje policije kot tudi za zagotavljanje varnosti, reda in mirnega sobivanja ljudi v tej družbi.

POVEZANE KNJIGE