Oporoka

Oporoka - Marta Dominika Jelačin | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marta Dominika Jelačin
DIMENZIJA
6,42 MB
IME DATOTEKE
Oporoka.pdf
ISBN
4863486751540

OPIS

Oporoka je v predpisani pismeni obliki podana izjava volje, s katero zapustnik razpolaga s svojim premoženjem za primer smrti. Med drugim oporoko napišemo takrat, ko bi premoženje radi zapustili komu, ki po sorodstvenem dednem redu ne bi dedoval, denimo prijatelju, pastorki ali dobrodelni organizaciji.Knjigo Oporoka, s podnaslovom Kratki napotki, kako pripraviti oporoko, je avtorica Marta Dominika Jelačin zasnovala izrazito praktično in nasvetno. Na kratko je povzela odgovore na vprašanja, kaj je oporoka, zakaj je pomembno, da sestavimo oporoko, in kdaj naj človek napiše oporoko. Pri tem opozarja na prednosti, ki jih prinaša oporoka, pa tudi na obveznosti tistega, ki prevzame dediščino: hkrati prevzame tudi zapustnikove dolgove, posojila in hipoteke v obsegu podedovanega premoženja, zaradi česar se dediščini lahko tudi odpove.Avtorica v knjigi piše še o izročilni pogodbi, pogodbi o dosmrtnem preživljanju in ženitni pogodbi, poleg tega so v njej zlasti dobrodošli vzorci besedil za različne vrste oporok in zgledi volil.

Ko smo že upali, da je stvar končana, se je nenadoma pojavila oporoka na hčer oziroma našo sestro, ki ni privolila, da odstopimo naše nujne deleže materi. Oporoko je ... Ustna oporoka: Če zaradi izrednih razmer ne more narediti pisne oporoke, lahko oporočitelj svojo voljo izjavi ustno, pred dvema pričama.

Oporoka je lahko lastnoročna podpisana pred pričami ali notarska oporoka.Svetujemo vam, da predložite oporoko v hrambo notarju.Po vaši smrti se bo tako zanesljivo vedelo, pri katerem notarju je oporoka v hrambi in ni bojazni, da bi se oporoka izgubila, uničila oziroma prišla v neprave roke. Skratka, oporoka naj bo jasna in nedvoumna. Na koncu dodajte datum in svoj podpis.

POVEZANE KNJIGE