Oči

Oči - Edo Popović | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Edo Popović
DIMENZIJA
5,45 MB
IME DATOTEKE
Oči.pdf
ISBN
3489809857174

OPIS

Roman Oči je urbana, generacijska zgodba z zagrebških ulic. Prvoosebna pripoved glavnega junaka, fotografa Ivana Kalde, vznika na psihoterapevtovem kavču in se odvija v dveh pripovednih linijah. V eni sledimo junkovemu otroštvu in odraščanju v zagrebških naseljih od 60. let prejšnjega stoletja. Druga se dogaja v sedanjosti in je le izhodišče gledanja, tako kot fotografija, ki v neki točki zapisuje sedanjost s povsem drugim namenom. Samotarski značaj in neprilagojenost pripovedovalca sta odsev odraščanja v disfunkcionalni družini, ob ravnodušnem očetu, sovražno naravnanem očimu in materi, ki je življenje nekako prenašala. Gre za povzetek življenjskih uspehov in neuspehov, ki jih odlično karakteriziran glavni junak zaključuje ironično in duhovito.

gotovo povezan s spremenjenim hormonskim stanjem, v menopavzalnem obdobju pa je. pojav suhih oči zopet prisoten. Občutljive oči.

Nihajte se kar se da pogosto, 2-3 krat dnevno do 10 minut. Očesne vaje za krepitev konvergence.

POVEZANE KNJIGE