Natova skrivna vojska

Natova skrivna vojska - Daniele Ganser | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

Daniele Ganser
Natova skrivna vojska.pdf

Ameriška Cia in britanska MI6 sta po drugi svetovni vojni v zahodnoevropskih državah ustanovili in oborožili skrivne polvojaške enote z imenom stay-behind oziroma Gladio, ki naj bi čakale v pripravljenosti na vdor sovjetske armade. Hladna vojna se je že začela in poraženega nacističnega sovražnika je nadomestil Stalinov komunizem. Temu primerna je bila sestava skrivne vojske: desničarski militantni skrajneži in med njimi tudi nekdanji pripadniki poraženih Hitlerjevih enot SS in Gestapa. Njihovo delovanje je vodilo skrivno poveljstvo v okviru Nata.Sovjetskega vdora ni bilo nikoli, toda enote Gladia niso mirovale. Spopadale so se z \'notranjim sovražnikom\', s komunisti in z drugimi strankami levice, ki so imele med prebivalstvom močno podporo zaradi junaškega odpora nacizmu. V Natu je pod ameriškim vodstvom nastala takoimenovana \'strategija napetosti\', ki naj bi med prebivalstvo zahodnoevropskih držav vnašala strah in negotovost ter volilce odvračala od levice. Polvojaški oddelki Gladia so izvajali propagandno vojno, teroristične napade, množične pokole, če je bilo potrebno, tudi državne udare – in krivdo spretno valile na levico.

Francija je še vedno članica zveze NATO, vendar se je leta 1966 umaknila iz skupne vojaške poveljniške strukture. Islandija je edina članica zveze NATO, ki nima lastne vojske, pristopila pa je pod pogojem, da ji je tudi ne bo treba ustanoviti. (2006) Natova Skrivna Vojska : operacija Gladio in terorizem v zahodni Evropi.

To naj bi bila enota v kateri naj bi bil tudi Vittorio Iuri, oče Aurelia in Franca. On je po rodu Furlan, ki se je po letu ... Slovenska vojska se preoblikuje, da bo sposobna delovanja in prilagajanja novemu okolju, za katerega so značilni dinamičnost in nepredvidljivost ter obramba pred različnimi grožnjami, ki izhajajo iz nestabilnih držav in so posledica terorizma, organiziranega kriminala ter drugih asimetričnih groženj, povezanih s sodobno opremljenim ... Natova zvezda pred upravno stavbo.