Narobe

Narobe - Eduardo Galeano | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Eduardo Galeano
DIMENZIJA
9,13 MB
IME DATOTEKE
Narobe.pdf
ISBN
5595430329120

OPIS

Šola narobe sveta je svojevrsten učbenik za branje dnevnih novic. Galeano predlaga preprosto metodo, naj izjave vladajočih beremo ravno obratno, saj vsi brez izjeme obljubljajo spremembe, in potem … spremenijo svoje mnenje. V njej drug ob drugem nastopajo politiki, mnenjski voditelji, neoliberalne pepelke iz telenovel, antijunaki od Huseina, Busha, Bin Ladna, Gadafija do vseh tistih, ki so si, vsak v svojem svetlem trenutku mednarodne slave, prislužili prime-time in glavne vloge v kinu terorja, trgovci z varnostjo, policijski strokovnjaki, lastniki zaporov, znanstveniki, ki so znanstveno vednost podredili oblasti globalnih imperialnih središč, opijska kraljica Viktorija, vatikanski in drugi bančniki. Pa tudi tisti, čeprav res le v zadnjih dveh poglavjih, ki so se takšni šoli uprli.(Gašper Kralj, prevajalec)Eduardo Galeano v delu posredi z vrtincem parabol in etično zaskrbljenih elips dešifrira kritična vprašanja današnjosti. Z ovohi patriarhalne arogance velikih, političnega spletkarstva in natančno odmerjenega uboštva se v domiselni in porogljivi pisavi, ki se mestoma prepusti toku zavesti, predaja reflektiranju sodobnega sveta in njegovih premnogih bolezni. S pisavo raziskovalnega novinarja potolče po vratih zavesti industrializiranega sveta, ki ravnodušno obrača hrbet vprašanjem revščine, politične prevare in (spolnega) nasilja nad otroki.

del, Združene države Amerike 15 min | IMDB: 7,2 | ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ V gospodinjstvu Gromke hiše je velika gneča. Pri desetih deklicah in enem fantu je doma res noro.

del, Združene države Amerike 15 min | IMDB: 7,2 | ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ V gospodinjstvu Gromke hiše je velika gneča. Pri desetih deklicah in enem fantu je doma res noro.

POVEZANE KNJIGE