Narava v gorskem svetu

Narava v gorskem svetu - Janez Gregori, ... [et al.] | Fundacionsinadep.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na fundacionsinadep.org.

Janez Gregori, ... [et al.]
Narava v gorskem svetu.pdf
4614519604088

Učbenik Narava v gorskem svetu je namenjen varuhom gorske narave, za druge programe ter gorske stražarje, ob tem pa je napisan poljudno, tako da lahko po njem segajo tudi drugi ljubitelji in obiskovalci gorske narave. Tem bo rabila za izpopolnjevanje izobraževanja o gorski naravi, ki ji je uspelo ohraniti svojo divjo lepoto in občudovanje človeka. Na 150 straneh je vsebina razdeljena na: - kamniti svet gora, - pisana cvetna odeja, - živali naših gora, - varstvo gorske narave in - problemi gorskega turizma. Planinska zveza Slovenije in njena Komisija za varstvo gorske narave sta z izdajo te prenovljene edicije naredili pomemben korak za ohranitev gorske narave. To pa je tudi ena izmed pomembnih usmeritev, zapisanih v uvodu Statuta Planinske zveza Slovenije.

Pri tem je pomembno, da uporabimo takšno kamenje in skale, kot jih najdemo v gorskem svetu. Rečno kamenje ni primerno, ker je preveč zaobljeno. Že v naši mali državi najdemo ob morju, v notranjosti in v gorskem svetu precej različne rastline.

Twisted Cabin, je delo arhitekturnega podjetje JVA iz. Norveške.